tag:blogger.com,1999:blog-1232860957283580383.post5137007669292224759..comments2023-08-28T03:22:12.573-07:00Comments on DBLOG: POMEGRANATEAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/06046129623565376593noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-1232860957283580383.post-69232246752144549602015-10-30T07:59:47.562-07:002015-10-30T07:59:47.562-07:00Já teda řešila taky něco takového s granátovým jab...Já teda řešila taky něco takového s granátovým jablkem, a musím říct, že nejvíc se mi osvědčil uplně jednoduchý způsob, nalezeny na YT:) vždy si takhle připravím rovnou třeba 5 kusů :) napustím kastrůlek nebo větší mísu studenou vodou, granátové jablko rozkrojím napůl nebo na čtvrtiny a pod hladinou vody loupu a loupu, zrníčka vyplavou, ruce nejsou celé červené a z hladiny se pak skvěle vybírají rovnou do misky:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13316193985534805893noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1232860957283580383.post-86902664790161988352015-10-29T05:08:00.228-07:002015-10-29T05:08:00.228-07:00Já tedy granátové jablko loupu, trvá to dost dlouh...Já tedy granátové jablko loupu, trvá to dost dlouho, ale stojí to zato. Žádná šťáva nestříká, protože semínka nenakrojím, jen nožem odloupávám slupku a semínka vypadávají sami. Pak už jen vybrat bílé kousky :)) Před asi týdnem mi přivezly rodiče z kypru dvě granátové jablka. S těmi co se prodávají u nás se nedají srovnat. Byly obrovské a barva semínek byla neobvyklá -světle lososová, barva od žluté až k růžové. Každopádně nejsladší a nejšťavnatěkší "granát" který jsem kdy jedla :))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1232860957283580383.post-82651457982329285502015-10-29T01:41:02.467-07:002015-10-29T01:41:02.467-07:00Když jsem měla poprvé granátové jablko,tak mi z ně...Když jsem měla poprvé granátové jablko,tak mi z něj nic nezbylo,protože zběsilým loupáním mi z něho vytekla všechna štáva a zbyly jen slupičky :D ! Včera mi ho ale taťka koupil a já ho krájela úplně stejně jak popisuješ a to jsem si ani článek nepřečetla :D ! A bylo VÝBORNÝ :D ! <br /><br />runeatandtravel.blogspot.comAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/15619115934541133920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1232860957283580383.post-21704138949093319192015-10-28T15:49:57.362-07:002015-10-28T15:49:57.362-07:00Asi před týdnem jsem řešila ten samý problém! :D &...Asi před týdnem jsem řešila ten samý problém! :D "nastudovala" jsem několik videí na yt a nakonec na to sla takhle: nejprve jsem vršek odkrojila, tím se mi ukázala bílá vlákénka oddělující jednotlivé části gran.jab., podle těchto 'vlákének' jsem nožem nakrajovala šlupku v celé délce, potom už se slupka jednoduše sloupne a zbyde samotný střed, který už jde lehce vyloupat..lepší je ale oddělovat kuličky v míse, přeci jen to někdy vystříkne..ale celkově to šlo docela rychle, až jsem byla překvapená :) tak nevím jestli je to z toho popisku moc pochopitelné, takhle se to dost složitě popisuje :D <br />Ale děkuji za typ, třeba příště zkusím tvou variantu a uvidime jaká bude mít v kuchyni nejmenší následky :D<br />http://justbebonita.blogspot.czLucyhttps://www.blogger.com/profile/16069935394401909471noreply@blogger.com