DBLOG BY DOMINIKA

středa 28. ledna 2015

CAN’T LIVE WITHOUT YOU

Tušíte, co je strašně fajn na věku 30+? Že už něco víte! No vážně, sice máte nějakou tu vrásku… no, nebo možná i hodně vrásek, ale v některých oblastech prostě už netápete. Jako třeba v péči o  sebe. 




1) Víte, že když se večer dokonale neodlíčíte, ráno se v zrcadle nepoznáte. 
Vyzkoušela jsem desítky odličovacích mlék a olejů, než jsem přišla na micelární vodu, se kterou jemně a důkladně odlíčíte i řasenku. Skvěle se hodí i pro citlivou pleť a za mě jsou nejlepší značky Avéne, La Roche Posay a Bioderma. Jestli máte zkušenosti s nějakou další značkou, která produkuje tu podle vás nejlepší micelárku, šup sem s tipy! 



2) Víte, že díky peelingu budou vaše ruce vypadat, jako by patřily vaší (mojí) neteři! :)

Donedávna jsem nedala dopustit na peeling od Rituals, dokud jsem ovšem neobjevila tuhle pecku od značky Avon s africkým shea máslem. Stojí pár korun a vězte, že účel plní dokonale. 











3) Víte, že máte bezmezně věřit svojí neteři!
A to především tehdy, když mluví o stínech značky Urban Decay! Už pár let jsem zkoušela objevit stíny, které by vypadaly dostatečně nude a zároveň, aby projasnily pohled. Jednoduše řečeno, vyhazovala jsem peníze oknem a své kamarádky postupně obdarovávala stínami, které nesplňovaly mé požadavky. Teď mám tyhle NAKED2 a ty nedám. Nikdy, nikomu a tečka! :)







4) Víte, že se máte občas kouknout na nějaký ten blog,  abyste si vytvořily závislost na nějaké další “nezbytnosti”.
No jasně. Třiatřicet let netušíte, pak jednou zkusíte a jste lapeni. Naprosto in love. Suchý šampon Batiste, který je k dostání v parfumerii Douglas za 49 Kč, totiž s vašimi vlasy udělá hotový zázrak. Bohužel, pokud máte vlasy delší a hustější, vydrží vám jenom na pár aplikací. A vy si pak rychle vymyslíte nějakou výmluvu, abyste už zase byly v Douglasu a vybíraly, kterou vůni zvolíte tentokrát. Au.










5) Víte, jaký parfém je právě ten VÁŠ! 
Je vám (téměř) jedno, jaké parfémy se nově dostávají na pomyslný trůn, vy máte ten svůj, pro vás naprosto jedinečný. Love you, My Chloé!




6) Víte, že občas je dobré to promíchat.
Máte-li hutnější make-up, není nic lepšího, než ho zředit kvalitním sérem do konzistence, která vám bude vyhovovat. Já používám make-up Double Wear od Estée Lauder, který ředím sérem Idealist od téže značky.









7) Víte, že ten nejlepší šampon je bohužel ten nejdražší.
Je jedno, že se vám to nelíbí. Prostě to tak je. Pod stromečkem mi letos přistál kaviárový šampon a kondicioner od značky Alterna a já dala sbohem všem dosavadním. Vlasy máte po umytí jako od kadeřníka, jsou nadýchané, mají objem a vydrží “jako nové” překvapivě dlouho. Za mě No.1!







8) Víte, že ten nejlepší balzám na rty je ten nejlevnější. 
No vážně, sice nevypadá nejlíp, když ho vyndáte z kabelky, ale to mu na jeho dokonalosti rozhodně neubírá. Seženete ho v supermarketech Tesco a možná na něj natrefíte i v nějakých menších old school drogerkách. Mívali ho i v dm, ale nejspíš se na vedení rozhodli, že pro ně není dostatečně cool nebo in. Chyba! 


9) Víte, že je důležité mít vždy při ruce záchranáře v červeném.
Jestliže se vám stává, že si vlasy vyfoukáte tak, že vlastně nemůžete vyjít ani s košem (po takový námaze!), vyzkoušejte pudr  OSIS+ DUST IT od Schwarzkopf. Poladí, co je potřeba, dodá objem, rozpramínkuje i vytvaruje. 
















10) Víte, že nepotřebujete umělé řasy.
Protože nepotřebujete umělého skoro nic, že jo! :) K nádherným, bohatým řasám vám totiž stačí Lash Primer Plus od Estée Lauder, báze, která se nanáší před řasenkou (mezi mé favority patří Estée Lauder Sumptuous Extreme nebo Lancôme Définicils), a postará se jak o super objem i délku, tak i dlouhou výdrž. 








10) Víte, že v solárku si máte vypnout obličejovou část.
Když už tam musíte jít, samozřejmě. Mnohem lepší a hlavně zdravější než všechny solárka na světě je totiž bronzer. Vězte, že ten vůbec nejlepší ever nese značku Two Faced a najdete ho v parfumerii Sephora. Je matný, bez třpytek, skvěle se nanáší a výsledek působí přirozeně.






11) Víte, že si nemáte lakovat nehty, když spěcháte.
A stejně to děláte a nejspíš vždycky dělat budete. A nejlíp červeným lakem na nehty. Ajajaj.





12) Víte, že neexistuje lepší korektor/rozajsňovač než tenhle.
Yves Saint Laurent, Touche Eclat. Je dokonalý, není co dodat! 













Vaše G.











7 komentářů :

  1. Super článek, děkuji za tipy :)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju Verono, jsem ráda, že se vám líbí! A za tipy ručím svojí hlavou! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Haha, hned úvodní věta mě pobavila :) Zrovna ten nejlevnější balzám jsem milovala a chodila pro něj do DM pravidelně. Říkala jsem si, proč už ho tam zatraceně nemají.

    OdpovědětVymazat
  4. Ta Chloé je super ! Má ji mamka i přítelkyně a voní nádherně ! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Naprosto souhlasim s Caviar šamponem od Alterny a s balzámem na rty - za mně vede ten růžovej. Jinak micelárku používam od Lancomu, na ni nedam dopustit))

    OdpovědětVymazat
  6. Micelárku od Vichy :'D prostě jsem musela mít micelárku s pumpičkou. Šampóny od Tigi, pouziva je moje kadeřnice :') parfém u mě od bvlgari a řasenku mam momentalne od Loreal a planuji koupit Grandiòse :)) 💕 tak pro inspiraci jiným

    OdpovědětVymazat