DBLOG BY DOMINIKA

pátek 9. ledna 2015

MY ABS WILL BURN



Hurá! Konečně pro Vás mám první z mnoha cvičících článků. Je toho totiž hodně, na co se mě ptáte. A dneska Vás blíže seznámím, jak cvičím já. Chci předem upozornit, že (zatím) nemám trenérský kurz a na tréninku s trenérem jsem taky nikdy nebyla. Vše jsem se naučila na hodinách kruhových tréninků a Crossfitových lekcí pod vedením zkušených trenérů, kteří mě kdykoliv opravili. Tímto všem, co se mnou měli nervy, děkuji :)).



Co Vás určitě překvapí bude to, že nedělám cardio. A to vůbec. Než jsem přešla na paleo, bylo tomu úplně jinak. Moje tělo fungovalo na sacharidy, tak jako to je u většiny z Vás. Pokud sacharidy za den nějakým způsobem nespálíme, uloží se nám jako tuk. Ten špatný, kterého se chceme zbavit.



Moje tělo funguje a čerpá energii z tuků (článek bude!). Nemusím spalovat žádné sacharidy, takže se mi ani žádné moc nemohou uložit. Díky tomu nemusím chodit běhat, tančit zumbu ani jiné podobné cardio - hodiny. (Jediné, na co čas od času chodím je spinning, ale protože mě baví).


A teď už k tomu, jak cvičím - chodím na Crossfit, který mám ve fitku jednou týdně anebo si s G.&kamarádkou uděláme jinou podobnou hodinu. 
Jedná se o kombinaci různých silových cviků (dřepy se zátěží, over head squats, mrtvé tahy, thursters a jinak podobně strašné cviky.. :D) s těmi''lehkými'' aerobními (kettlebell swingy, dřepy s výskokem, angličáky, skákání přes švihadlo..).

Zapotíte se. Hodně. 

Ale stojí to za to a postupem času se budete cítit silnější a silnější. A hubenější a hubenější.


Anebo chodím na čistě posilovací tréninky s Danem (který mě skamarádil s těžkými činkami, DÍKY DÍKY DÍKY!!!). Snažím se navyšovat kila. 

A holky, nebojte se těžkých závaží. Nebudete vypadat jako chlapi. Já jako chlap nevypadám a to už zvedám přes rok :). Navíc, čím víc budete mít svalů, tím více budete v ''klidu na gauči u televize'' spalovat špíčky, zrychlí se Vám metabolismus.




Dnešní cvíčo:
Záda:
3x8 přítahy
3x7 50kg deadlift
3x12 14kg jednoručky

Triceps:

3x10 Triceps Dips

Superset: 3x12 13kg - Pushdown s tricepsovými kliky
3x12 - Close grip bench press

Břicho:

3x12 Sklapovačky na bosu se závažím 5,7kg
3x10 Zavěsené sklapovačky
3x10 cvik na veslovacím stroji (FUJ FUJ FUJ)


Budu Vám psát články s workouty, tak se můžete těšit. Když seženeme kameru, budou i videa! :)

A co vy? Byli jste dneska cvičit?


8 komentářů :

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Ja momentálne cvičím podľa Kayla Itsines takže už mám predom určené cviky na každú oblasť + denne LISS ☺☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta je super!! Taky ji někdy cvičím, když se mi nechce nic vymýšlet :)) Jen tak dál :)

      Vymazat
  3. Nebyli, máme v prdeli plotýnky :D

    OdpovědětVymazat
  4. super článek!:) víc takových!:) jses skvela inspirace a motivace! od rijna chodim tak dvakrat, trikrat tydne do fitka, jim jaks taks zdrave, min cukru, min priloh a tak, ale moc mi to nehubne, jen dve kila dole:/ obvykle jedu tak pul hodky kardio, beh nebo orbitrek, a pak pul hodky posiluju bricho, zadek, stehna.. nemas nejakej typ na zaruceny hubnuti? nebo co vic cvicit nebo tak? předem moc dík za odpověd!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady neni zaručený cvičení, jak zhubnout :))) navíc nekoukej na váhu!! Foť se & měř se. Svaly jsou těžší než tuk :)! Jinak makej Určitě dál! :)

      Vymazat
    2. Prepac, ale neda mi: svaly su rovnako tazke ako tuk :)) (1 kg tuku bude stale rovnako tazky ako 1 kg svalov)

      Vymazat
    3. :D To jo.. ale myslela jsem to objemově.. jeden hrníček svalu bude těžší než stejně velký hrniček tuku :D :)

      Vymazat