DBLOG BY DOMINIKA

pondělí 23. března 2015

DAILY MAKE UP ROUTINE

Nejsem příznivcem makeupových vrstev. A ikdyž mám kolem sebe kamarádky, které nosí ještě míň makeupu než já, tak si myslím, že ho stejně nosím dost málo. No uvidíte sami, nafotila jsem se vám nejen před&po ale i ''při''. Tyto produkty (krom BB Krému&řasenek) používám už asi rok a má spotřeba dekorativní kosmetiky je vážně minimální. Vše mi vydrží věčnost :D.

Malá vsuvka - ani jednu fotky jsem neretušovala - ani jediný pupínek či nedokonalost. Neumim to.

A teď už k samotnému líčení. A hezky postupně.

1. DOČIŠŤUJI - Čistá pleť je základ, to už víme všechny, ráno před líčením si jí ještě vyčistim micelárkou od Biodermy - používám jí chvilinku a zatím spokojenost.

2. BÍBÍKRÉMUJU - Od doby, co jsem si koupila tento od Yves Rocher (ostín medium dark), tak na něj nedám dopustit - je přírodní, skvěle voní, krásně sjednocuje, nanáší se a krytí je pro mě jak dělané - žádné vrstvy, žádné zakrývání pih, jen krásné zhydratování a skvělý odstín!


3. ''ZAKRÝVÁM'' - poté nanesu korektor pod oči a popřípadně na pupínky. Nikdy jsem ale se zakrýváním pupínků nebyla úspěšná. Přijde mi, že je ještě více zviditelnim. Proto jsem na to rezignovala a pupínky nechám tzv. přiznané. :D Korektor používám od MACu a aspoň pod ty oči je jedničkový. Mám ho o odstín světlejší a krásně mi rozjasní oči.

4. KONTURUJI - A zde přichází ten krok, kdy se z mrtvolky stane normálně vypadající člověk. Konturuji bronzerem s jemnými třpytkami - nyní používám od značky L'Oréal (GlamBronze - Midnight Sun). Nanáším ho na lícní kosti, podél obličeje a podél nosu. Nikdy ale linie nespojujte na čele&bradě. Obličej Vám toto nanesení krásně zeštíhlí, vytvaruje a navíc budete mít super barvu jako od moře. 

Následuje šííííleně moc třpytkovaný bronzer od Clinique (true bronze shimmering tones bronzing powder - 01 golden bronze), který je tak přenádherný, že ani nevim, co bych Vám tu k němu měla řikat. (Nevím, jestli se dá ještě sehnat, omylem jsem ho našla doma mezi ''vyřazenou'' kosmetikou :D). 

Používám ho hlavně jako rozjasňovač.

Jako předposlední aplikuji tvářenku značky PUPA (mimochodem - mám jí už 2 roky, používám jí 2 roky a je pořád plná :D) a vše zafixuji pudrem od Estée Lauder .






Konturovací makeupy nemám a tím, že nenosím nánosy a mám pihy, tak bych vypadala jak nepovedená zmalovaná barbie.

Všechny produkty nanáším štětci, které jsem postupem času různě nasbírala - už si nepamatuji kde jsem jaké pořídila, ale z 99% jsou ze zahraničí, hlavně Německo.

Zleva: Pudr - Bronzer - Tvářenka - BB Krém




5. ŘASENKA-JE-MŮJ-NEJVĚTŠÍ-KÁMOŠ - No a jako poslední si nanesu řasenku. Kdybych měla říct, co je pro mě nejdůležitější věc v kosmetice, řeknu řasenka. Přijde mi, že bez ní nemám oči :D. Pleť problematickou nemám. Navíc jí můžete mít i do fitka. Né že bych se tam někdy záměrně malovala, ale řasenka Vám nezanese pleť - teda někdy jo, pokud si dáte hodně moc intenzivní trénink - #vyzkoušenozavás. :D.

Oblíbených řasenek mám několik a denně kombinuju dvě až tři. Vždy řasy před aplikací natočím kleštičkami. 

Zde je mých top 5 řasenek - některé miluji několik let, některé nyní nově: 
Zleva do prava: MAC - kolekce Toledo, Dermacol - Volume Maniac Mascara, Kiko - Volumeyes, Yves Rocher - Sexy Pulp a na spodní fotce ještě Benefit - They're Real, favorit mezi favority.



A pokud si neplánuji malovat rty rtěnkou nebo malovat oči, zde je výsledek:



Do budoucna se můžete těšit v sekci ''beauty'' na článek o mých oblíbených rtěnkách & ''tutorial'' jak na moje smokey eyes :))

Pusu, 
Vaše D.



11 komentářů :

  1. Líčení je super, taky dávám přednost přirozenosti a málo krycím makeupům. Ikdyž poslední dobou jsem si hodně oblíbila výrazné rtěnky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eh, děkuju moc :))))) Já právě taky, ale tohle je make up, který nosim ke všemu - stíny / rtěnky, které teď nosim fuuurt)

      Vymazat
  2. Ty jsi ztělesnění ženské krásy, u každé Tvé fotky si říkám "Jak sakra může být tak nádherná?!?" :D :))

    OdpovědětVymazat
  3. Ty jsi vážně krásná ženská :) Líbí se mi, že se maluješ přirozeně. A s tou řasenkou to mám uplně stejně. Taky mám pocit, že bez ní nemám oči :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Ty řasy máš namalovaný krásně, žádnou z těchto řasenek jsem ještě nezkoušela :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :)) Určitě nějakou zkus, jen doporučuji :)

      Vymazat
  5. Ahoj,na tvuj blog jsem narazila uplnou nahodou a hned me nadchnul :-) mam otazku :-) pouzivas nejaky denni nebo nocni krem?

    OdpovědětVymazat
  6. Super článek Domčo! Jinak ta řasenka Sexy Pulp od YR je opravdu úžasná, patří také mezi mé nejnejnej :-D

    OdpovědětVymazat