DBLOG BY DOMINIKA

pátek 29. května 2015

OH, WAIT! #HOTBODYFORSUMMER IS COMING. FINALLY?

Krásný pátek všem. Na instagramu jste už mohli zaznamenat, že jdu do sebe a plánuji si pro sebe vymyslet nový tréninkový plán a nějak upravit jídlo. Na kterém už pracuji od úterý, ale od dalšího pondělí, jakožto prvního dne v novém měsíci, chci jet opět Whole30. Moc jsem se rozežrala a potřebuju se zas nějak omezit. Nějak mi uniklo, že už bude červen (a s ním i plavky) a doháním vše na poslední chvíli. Jak klasické. No uvidíme, jak to celé dopadne. Držte palce! 
A chci, abyste se do toho zapojily se mnou. Hecněte se a něco si lehce upravte! Začněte více běhat, zintenzivněte své tréninky a vyřaďte sladké dorty, smažené hranolky a nahraďte je zeleninou a čerstvým ovocem! Nikoho tu nenutím, aby dělal to, co já, jen Vás chci trošku nakopnout :))

A jak budou vypadat mé dny v následujících dnech?

O whole30 si můžete přečíst buď zde anebo zde u mě ve starším článku. Jak se znám, budu do toho ještě částečně půstovat. Budu jíst v osmihodinovém okně (například od 8:00 - 16:00 - což většinou vyjde na 2 velká jídla - stačí mi to a naprosto vyhovuje. Zjistila jsem totiž, že takhle toho nesním tolik a nemám potřebu okolo třetího jídla ochutnávat vše, co mi přijde pod ruku. (to určitě znáte :D) Asi se vám to zdá zvláštní,jak to můžu vydržet, ale jde jen o zvyk, hlad vůůůůbec nemám :) (ok, jen občas, ale neni to nic strašnýho).

O přerušovaném půstování, kdy jíte jen jednou denně (a absolvovala jsem to před pár týdny taky) si přečtěte zde - nejnejnejlepší článek! A já s Michalem naprosto souhlasím! (A určo do toho půjdu zas!).

A ke cvičení - zařadím více bruslení, spinningu, ale pak především silových HIIT/kruhových/''pseudocrossfitových'' tréninků, při kterých se nejvíce pálí tuk. (Doufám, že to s tím krkem půjde.) Budou velmi inteznivní a né tak dlouhé - cca 30-40 minut. Bude v nich hodně angličáků, skákání přes švihadlo, pak taky dřepy, kliky a kettlebellové švihy. + k tomu zase zařadím sprinty (a že už tu dlouho nebyly! - fuj).

A samozřejmě budu co nejvíce chodit péšky.

A přestanu pít kafe. Já takovej závislák. Fňuk.

Určitě si mě přidejte na snapchat (meenkeers), kde uvidíte hodně jídla a vlastně všeho. Na blog určitě nafotím jídlo, recepty, ale i nějaké tréninky, abyste měli nějakou představu, ale snapchat je rychlejší :). A jednou týdně Vám budu psát reporty.

Mějte se překrásně,
Domča

14 komentářů :

  1. Ahoj Mínko :))
    Prvně bych ti ráda poděkovala, protože díky tobě jsem se v dubnu dala na své první whole30, a tento měsíc paleo/primal. Nicméně, od prvního také najíždím na druhé kolo, protože jsem se taky nějak rozjedla a musím se zase zklidnit :D a hlavně doufám v úbytek váhy!
    Mám vždycky náramnou radost, když se tvé články týkají jídla a plánů, co sis na sebe zase upletla :) Takže jdu do toho "s tebou" :) (a ten půst mě taky láká, jen to musím více nastudovat)
    Krásný den a celý víkend :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, v úbytek váhy taky přesně doufám (tuků vlastně jenom).

      Do půstu určo jdi, je to fakt super :)) Mně se to pak trošku krylo s vyhozenym krkem a zkouškama, takže jsem dva dny pak už nemohla díky boelsti hlavy, ale určo si to dám znova. Možná po skončení Whole hned :))) Tak držím palce a měj se krásně)

      Vymazat
  2. Taky jdu poslední dobou čím dál tím více do sebe, ale bez kafe bych to asi nedala :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak já si jsem vědoma své šílené závislosti na kafe a chci se jí zbavit, stejně tak jako lehce na jídle (a oříškách především). proto to whole30.. Ale určo jen do toho!

      Vymazat
  3. No takže ten sloh, co jsem napsala se nezveřenil, takže to zkrátím, protože se mi to nechce sepisovat znovu.. :D
    Jdu také do sebe a chci změnit stravu (více bílkovin) a začít více běhat (chodím k tomu pravidělně na jogu).
    Co bych se tě ale ráda zeptala, jestli by jsi měla tip, kde v Praze koupit opravdu kvalitní maso (ryby)?
    Díky a těším se na reporty, jsou mi inspirací.
    Měj se fajn a držím palce.
    S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Silvo, Budu držet palce!

      Jinak maso kupujeme v makru a Naše maso :).

      Vymazat
  4. Domiiii, uz ted mas perfektni postavu! Po tomhle uz ti budou zavidet uuplne vsichni!:D A ja nejvic:D
    Tesim se ale na vsechny clanky o kolo jidla i treninku:*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gábi, děkuji moc, ale sama si to nemyslím :)))) Znáš to, jsem holka, nikdynespokojená))

      Vymazat
  5. Jee, tak do toho se taky ráda zapojím! Sice o hubnutí mi ani tak moc nejde, ale teďka si plánuju koupit pernamentku ve fitku a cvičit a cvičit, protože mě to neskutečně baví! Sice si tam příjdu trochu hloupě, protože doposud jsem dělala domácí cvičení podle videí a ve fitku ani nevím, co na těch strojích pořádně dělat :D Tak to je můj jediný problém :D Mohla bych ti ohledně toho napsat popř. mail? :-) Jinak ten půst zní zajimavě! Slýchávám, i má mamča mi říkala, že alespon jeden den v měsíci by se měl dělat takový "půst", kdy se celý den pije pouze voda s citronem, aby si tělo odpočalo a trochu vyčistilo od všech těch špatných věci, ale bojím se do toho jít, protože je mi pouze 16 a nevím, jestli je to v takovém věku vhodné :/ Jinak držím palce a tvůj blog zbožnuji, protože vždy načerpám od tebe super inspiraci a popožene mě to v mnoha věcech dál! :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem se teď s trénováním taky nějak rozjela, předtím jsem to moc nestíhala kvůli zkouškám, ale teď už musím zabrat, protože jak říkáš, už je tady červen a s ním plavky! :D a jinak se moc těším na další články :)) objevila jsem tvůj instagram a blog teprve nedávno, ale jseš super a hned jsem tě musela začít sledovat haha :D :))
    JULI JULI blog

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Domčo, chtěla jsem se zeptat zda jsi nezkoušela detoxikaci organismu? Chci to teď zkusit o dovolené, tak jestli s tím máš zkušenosti a zda používáš zelený ječmen. Děkuji za odpověď Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, nikdy jsem nedetoxikovala.. Nejsem toho nějakým příznivcem. Ale když už bych do něčeho šla a jedla jinak než jím ted (paleo), tak půjdu do banana island –> http://www.rawsomehealthy.com/banana-island-experience1/ :)))). Ječmen jsem jedla 2 roky zpět, te%d už ne, ale přemýšlím o znovuzařazení :)

      Vymazat
    2. Děkuji moc za odpověď :)

      Vymazat