DBLOG BY DOMINIKA

pondělí 27. července 2015

TAN LIKE A PRO

Za týden v Tunisu jsem se opálila tak, jako asi ..... nikdy? Upozorňuji ale, že nemám problém se opálit. Pravidelně jsem se sem tam na citlivějších místech připalovala (prsa, ty zrádné místa okolo plavek, kde se to špatně maže), vždy to ale do druhého dne zhnědlo. Jsem takový typ. 

Rodiče byli na Djerbě před měsícem a přišli tam na jejich místní olivové oleje s citrónem. Opalovací trik s olejema znám, přitahují více sluníčko, tudíž se rychleji opálíte (anebo spíš spálíte). Citrón dokáže to, že urychluje hnědnutí. Super kombinace s ochranými krémy.

Dva týdny nazpátek jsem se začala mazat tímto přípravkem od Institut Esthederm, který má připravit pleť a buňky k opalování.  Neměli byste se spálit, chrání před stárnutím pleti a převychovává buňky k samoochraně. Aplikovala jsem ho každý večer na celé tělo a obličej. 

Na dovolené jsem pokračovala v jejich opalovací řadě a pravidelně každé dvě hodiny jsem se mazala opalovacími přípravky na obličej a tělo. (První vrstvu krému jsem nanášela na pokoji nahá. Takhle si můžete být jistí, že nevynecháte žádné místo, nedojde třeba ke spáleným tříslům). Nemají klasický ochraný faktor, ale řídí se počtem sluníček (jedno až tři). Tři jsou extrémní sluníčka do tropů a dvě na normální/silné sluníčko. Přesně to, co jsem potřebovala. (A stačilo). Institu Esthederm se zabývá samotnou buňkou a jejím chováním, oproti spf, které jen odráží nebo filtrují ruzné záření.

Po aplikaci těchto opalováků jsem chvíli počkala a namazala se citrónovým olejem (další lahvičky si vezu domů :D). Pokud je neseženete nebo jste líní si je smíchat doma, postačí vám obyčejný kokosový olej, olivový olej nebo indulona. Prostě cokoliv, co se mastí a hodně leskne. No sexy nebudete :D. Za to opálení, ano!

Večer po sprše jsem se ještě namazala krémem po opalování. Hotovo a naprostá spokojenost. Přípravky všechny moc příjemně voní a pokud si je můžete dovolit, rozhodně doporučuji. Nikdy jsem nebyla s opalovacími krémy tolik spokojená.


A jaké krémy a tipy na opalování používáte vy? Jak mám docílit toho, aby mi opálení vydrželo co nejdéle?

Krásný den, já dneska letim domů :)
Domča

18 komentářů :

  1. No, ja se minulou stredu mazala kokosakem a druhy den jsem se az divila, jak jsem sneda..po jednom dni! Ale ty pripravky vypadaji super, tojo :) Tak si uzij poslednich par hodin u more <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ja než jsme odleteli, tak jsem se kokosakem taky mazala a bomba!

      Vymazat
  2. Škoda jen, že jsou ty opalovací krémy tak strašně drahý. Dost jsem nad ním uvažovala, ale pak jsem si koupila Piz Buin, který je sice asi také trochu dražší, ale furt lepší než 1000 kč za jeden krém. :(

    OdpovědětVymazat
  3. Domi, tvoje opalování ti opravdu závidím, já první den zčervenám a dostanu ze sluníčka vyrážku a domů vždy přijedu jako Eidam :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D musis se mazat dobryma kremama a nic ti nenaskáče :)

      Vymazat
    2. Vím, že sluneční alergie je peklo, ale pozor také na voňavky! Nepoužívat je večer po čerstvém opalování...raději stříkat jen do vlasů!

      Vymazat
  4. Domčo mohla bych se zeptat - když si budu chtít namíchat doma ten olivový olej s citrónem, dám pouze olej a vymačkám šťávu z citrónu? Jinak mě pro delší výdrž opálení pomohlo se každý den po umytí namazat trochou kokosového oleje nebo mléko od Avonu, které je na to přímo dělané ( moc jsem mu nevěřila, ale fakt funguje ) :-) Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak bych to udělala a ještě bych tomprojela mixérem, ať se to pořádně spojí :)

      Vymazat
  5. Super typy to som ešte asi nepočula o tých olejoch a určite vyskúšam lebo nejako už blednem doma :D tak by som mala začať s opalovaním na záhrade :). Túto značku nepoznám ale podla tvojho článku sa mi dosť začala páčiť možno na budúci rok vyskúšam :)

    OdpovědětVymazat
  6. Domčo, vim, že se to sem nehodí, ale neplánuješ někdy udělat room-tour a tutorial na smoky eyes? :))) jinak jsi fakt černoška :D a moc obdivuju Tvou vůli, že i na dovče cvičíš!!! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Zuzi, vše plánuji. Room tour jsem líná udělat, protože si předtim musim uklidit a diky dorustajicimu obočí jsem nemohla fotit smoky eyes. Ale mam oba články na "to do" :))

      Vymazat
    2. A s tim cvičením... Chodila jsem rychlou chůzí jen hodinu na páse. Nic jinýho v jejich fitku nešlo dělat a jinde se cvicit diky horku taky nedalo.. :(

      Vymazat
  7. Super :))) no stejně jsi dobrá, hodně holek by se na to na dovče vykašlalo, i já :D jsem hrozná, vzdycky mi to vydrží tak měsíc a pak se jednou něčeho nezdravýho najím a veze se to se mnou tak týden a zas naberu to, co jsem tak pracně shazovala :-/

    OdpovědětVymazat
  8. Nechapu jak si muzes myslet,ze kdyz se tímhle namazes,tak to bude ok..ahoj rakovina vola.zaprvy,po tydnu u more je kazdy jak negr a ty jsi bila jak zeď a mluvis o tom,jak strasne jsi cerna..myslis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pozor. Za A) nemáš vůbec žádný právo mi tu nadávat a urážet. Za B) Krémy nemají spf, ale mají jiný ochranný systém, proto je jejich cena taková, jaká je. Institut Esthederm se zabývá buňkami jako takovými a jak jsem psala, převychovává je k tomu, aby se chránily samy. Normální krémy jen filtrují všechna záření a jen zmenšují jejich dopad. To, že je společnost jen zvyklá na spf a nic jiného neni, je docela smutné. Kdyby IE krémy nefungovaly, tak se hned první den spálím. Což se nestalo. Krásně jsem se zabarvila a krémy mě ochránily.

      Vymazat
  9. Priste prosim použij spf,jestli chces byt vzorem pro nekoho !

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, kde se dá prosím koupit ten olej: poslední fotka, lahvička vpravo: olive & citron.

    OdpovědětVymazat