DBLOG BY DOMINIKA

čtvrtek 23. července 2015

TUNISIA: PHOTO DIARY I.


No tak co bych vám měla říct.. Tajila jsem vše, do poslední chvíle. Je vás ale na instagramu přes 21k, co vás zajímá, kam jsem se tentokrát vydala. Někteří z vás mi tu budou psát komentáře, že jsem sebevrah. Vyrazili jsme s rodičema do Tunisu. Ano, asi jsme se zbláznili, ale více to? V dnešní době je všechno jinak než to bylo kdysi. Teroristou už může být kdokoliv, koukněte se na Breivika. Útoky už nejsou jen v ''rizikových'' oblastech jako Izrael, co taková Paříž?. A jde taky o štěstí/neštěstí. Buď mě sestřelí teroristi na letu Praha - NYC (kde jsem minulý rok pracovala a je to nejstřeženější let s letem do Tel Avivu u nás na Ruzyni). Nebo mě v Praze srazí autobus, který staví před barákem anebo mě tu uštkne strašně jedovatej had. Osud máme nějak všichni předepsanej a já si to tu hodlám na 100% užít, tak mi to nekažte :).

No a jaké tu mám výhody?
- Letěli jsme prázdným letadlem. Celá trojka sedaček a dvě okýnka jen pro mě. Žádnej  upocenej smradlavej tlouštík se vedle mě nemačkal.
- Hotel o kapacitě cca 1400 lidí, který zvítězil jako třetí nejlepší hotel v Tunisku, taky máme celý pro sebe. (je tu 60 hostů včetně nás :D:D). Muhehe. Takže žádný řvoucí děti. Nepereme se o lehátka. Bazén a moře patří jen nám a pár němcům. Personál nám ve všem vyhoví. Dostali jsme místo obyč pokoje, luxusní apartmán. Opaluju se nahoře bez. A hlavně - VÍC JÍDLA PRO MĚ (a žádný fronty :D).
- V ulicích je prázdno a všude ochranka. Vážně se tu cítím bezpečnějc. Dobře tady trošku kecám, protože mě to docela děsí. Hlavně teda první den to bylo nepříjemné. Z letiště nás doprovázeli policajti. Na každém rohu jsou policajti. Na plážích jsou policajti. Jsou všude. A všichni mají samopaly. Hotel je prázdnej a večer za tmy, když ho navíc ještě neznát, tak se fakt bojíte. Teď už je to ale v cajku.

A co jsme teda včera dělali? No buď jsme jedli (a že to all inclusive tady stojí za to) nebo mysleli na jídlo anebo se opalovali :D. Takže přijedu úplně černá a tlustá. Ono se tu ani nic jinýho dělat nedá. Díky tak malé obsazenosti hotelu, vypli i všude klimošku. I ve ''fitku'', který je mimochodem fakt strašný, bez činek a jiných pomůcek a už jsem nebyla cvičit tak týden? ( :(((((( ) No dneska to už napravim, mám to naplánovaný a nebudete ani potřebovat pomůcky, takže se nemůžete vymlouvat, že to doma nejde :D!

Večer jsme měli v plánu se jet podívat do místního přístavu. Umyli jsme se, namalovaly, oblékli, šli na večeři, chytli taxíka, vystoupili a chytli největší bouřku. Takže jsme někde  pod střechou počkali a když přestalo pršet a my se někam pohli blíže (což bylo fakt daleko), začlo znova pršet. Jeli jsme tedy zpátky na hotel a šli spát, protože jsme všichni byli ultra unavení z toho sluníčka.


K těm brýlým se váže story.Přesně takové od Ray Ban chci. Moc a už dlouho. Smířila jsem se, že je nebudu mít a tak jsem plánovala si je koupit aspoň v H&Mku (což jsem nestihla) anebo tady v nějakym noname shopu, které tu jsou na každém rohu. Na letišti jsme ale klasicky kupovali časopisy k vodě a v novém čísle ELLE byly jako dárek!!!!! No skákala jsem štěstím!







Nejejnejlepší pomocníci na opalování. Institut Esthederm a místní olivovocitronový olej, díky kterému hned zhnědnete!









Mimochodem - celé dopoledně mě pálelo oko, protože se mi do něj dostal krém na opalování. Po vypláchnutí to stále pálelo. Došla jsem si tedy na pokoj pro kapičky a vykapala si to. Bohužel jsem vzala kapičky do ucha. PÁLELO TO JEŠTĚ PŮL HODINY POTOM :D

Mějte se krásně a užívejte doma sluníčka (doufám, že je pěkně?),
vaše Domča

9 komentářů :

  1. Jeee Domi, to jsou krasne fotky!!! A ja se ted tesim na svou vlastni dovcu jeste vic! Nejlepsi je,mjak ti na tech fotkach fakt nikdo neprekazi:D ti zadny lidi by mi taky vyhovovali:D

    OdpovědětVymazat
  2. V dnešní době už není bezpečno nikde... Jsem Uherského Brodu, kde nedávno jeden magor postřílel 8 lidí, kteří si šli na oběd. A to jsme si všichni u nás ve městě mysleli, že tam se nám nic stát nemůže.. Takže buď v klidu a užij si "soukromou" dovolenou se vším všudy :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Krasa! Taky nemam rada takovou tu paniku kolem vseho, jak jsi psala na ig, stat se muze cokoli kdykoli... Ale asi bych mela az trosku divny pocit. Uzivej a mej se fajn!

    OdpovědětVymazat
  4. Muzu se zeptat s jakou cestovkou jste letěli ? Taky se do Tunisu chystám tak abych věděla :) úplně strasne moc si to tam uzij !!!!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Na začátku si to napsala skvěle - každý máme svůj osud předepsaný, tak aspoň užívat každý den života naplno :) Ale musím uznat, že bych se tam teď asi opravdu bála.... Jinak story s okem nemá chybu :D

    OdpovědětVymazat
  6. Přesně! Těm teroristům může jebnout kdykoli a kdekoli a můžou udělat atentát kde se jim zachce, v Praze třeba. Tak si to tam pořádně užijte :)

    OdpovědětVymazat
  7. Krásne fotky! Uži so dovolenku :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  9. V prvním odstavci mi mluvíš z duše :-D prostě "co se má stát, stane se". Pořádně si užij dovču :-)

    OdpovědětVymazat