DBLOG BY DOMINIKA

pondělí 21. září 2015

ROME DIARY II.

Druhý den - neděli - jsme začly výletem do Vatikánu. Cestu tam jsme jely metrem (lístek stojí 1,50 Euro a můžete na něj jezdit 100 minut), cesta trvala z naší zastávky asi deset minut... Jejich metro je dost creapy, se podívejte sami... Mají ho špinavé, staré a strašidelné. 


Z metra vás potáhne dav, nemusíte se bát, že zabloudíte a i kdyby, všude jsou ukazatelé. Nám to trvalo trošku déle než ostatním... Nechaly jsme se unést kouzlem obchodu Oyscho, který znám z Barcelony (Ditta byla v sedmym nebi :D). Mají skvělé spodní, sportovní a ňuchňací oblečení. Ukořistila jsem tašku do fitka, kterou jsem sháněla přes čtvrt roku! Hurááá.

Pak tedy už došlo na samotný Vatikán. Když se nad tím zamyslím, nic jsem od něj neočekávala, což asi bylo dobře. Vůbec na mě nedejchlo jeho kouzlo. Čekala jsem, že se stane to samé jako předešlý den s Coloseem. Že nebudu moci mluvit. Ale ne. Nic se prostě nestalo. Asi mě dost odradili všudipřítomní turisti, kteří byli VŠUDE. Navíc fronta do kaple se táhla po délce celého náměstí. To bych vážně chtěla no......

Z Vatikánu jsme už chodily jen pešky, Řím je maličký a nebudete potřebovat ani kola (za celý den jsme nachodily přes 20km), pěkně nám vyhládlo, tak jsme to zakempily ve vyhlídlé restauraci Ginger (napíši samostatný post, co musíte v Římě vidět a kam zajít) a šly nakupovat... Do Brandy Malville... kde jsem byla poprvé a měla jsem chuť, že tam vykoupím snad vše!!!! Už vás všechny chápu.

A udělala jsem si po třičtvrtě roce pořádný cheat day a dala si v Ladurée makronky - marshmallow a slaný karamel. Tak jsem už dlouho neměla nic tak dobrýho.

Pak to taky byli brambůrky... a hranolky, který si dala Didi. :D

A dvě lžíce té nejlepší pistáciové zmrzlinymangový sorbet, který si dala Didi.. 

No břicho bolelo, co bych vám řikala.. Ale dneska jsem se už držela a jsem ráda, že to mám za sebou :D

Děkuji předem za komentáře a dejte vědět, jak se vám fotky líbí a co ještě musíme zítra stihnout navštívit! :)

Pusu,
D.













































5 komentářů :

  1. Jste taaaaak kraaaaasny <3 nikyyyy

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherný fotky! V Římě jsem měla asi zatím nejlepší zmrzlinu ve svém životě, byla to Gelateria nedaleko fontány Di Trevi, taková malá s fialovým logem :D Tak pokud na ní narazíte, určitě zkuste!
    The Colorful Blog

    OdpovědětVymazat
  3. Super článek! A nádherný fotky!

    OdpovědětVymazat