DBLOG BY DOMINIKA

pátek 25. září 2015

ROME DIARY III.

Předposlení post z Říma je tu. Je vážně hrozný postovat články zpětně... vzpomenete si, jak super to celé bylo.. A zasteskne se vám. Děkuju D. za další výlet. Už se těším na příští rok.... do Amstru? :)


Tento den v Římě byl pohádkový. Šly jsme se s Didi podívat do Colosea. Den předem jsme si koupily lístky online, abychom nestály frontu. A ještěže! Ta fronta byla oooobbbbřřřííííí. Uvnitř jsme byly za dvě minuty a první, co jsme musely navštívit byly záchody. S čvtrhodinovou frontou ........ 

Coloseum je na docela dlouho, takže pokud tam půjdete, udělejte si takovou hoďku a půl času (bez fronty na lístky), než se totiž dostanete z jednoho konce na druhý konec, tak přes ty turisty to bude nějakou chvilku trvat.... Narozdíl ale od Vatikánu to i přes ty turisty má své kouzlo. Je ohromné, kolosální a neskutečně nádherné.

One of the latest posts from Rome is here. It's really hard to write posts when those lovely moments are gone.. I just miss them. Thank you D. for the time we spent together, can't wait for our next trip.. to Amsterdam? :)

This day in Rome was magical, went to see the Coloseum. Day ahead we bought tickets online to skip the lines and it payed off! The line for the tickets was super huuuuuge!! We were inside in two minutes. But the firts thing we had to go to, were toilets. With 15 minutes line. Okay. 

So make a lot of time when visiting Coloseum (approximately hour and a half), cause when you wanna go from one side to the other, it will take some time.. :D

But its just amazing!
















Lístek nám také umožnil vstup do Palatina a Forum Romanum, které mělo snad ještě větší kouzlo. Rozléhalo se hned vedle Colosea v celém parku s výhledem na Řím, Vatikán a ostatní památky. Jen se podívejte, je to nádhera!

We also could go to Palatinum and Forum Romanum with the ticket. More magical places to see.








Pak D. přepadl hlad, tak jsme naší procházku pomalu začaly stáčet opět do Gingeru... a cestou potkaly tuto ohromnou stavbu z vápence, kterou jsem absolutně nechápala.. Je to památník Viktora Emanuela II., který byl vybudován na oslavu sjednocení Itálie. Googlila jsem a pro zajímavost má 130 metrů do výšky a 70 do šířky. Nedokážu popsat, jak giganticky na mě působila.. a kolik hmoty na to bylo potřeba! Pfffff, toto je za mě No.1 to see in Rome.

PS: Fotkami se nedá zachytit jeho krása a jak moc je obrovský.
PSS: Všimněte si, jaký super póčo jsme chytily! :))

After Coloseum, D. started to feel hungry, so next destination was Ginger restaurant. On our way we stopped here... At this huge white building, which is 130m tall and 70m width. I cant explain how giantic, huge and amazing this building was! This is my No. 1 to see in Rome and its called Vittoriano.

PS: Pictures dont show how it really looks.
PSS: Look at the weather! Last time wearing shorts.








Muhehehehhehe a náš cíl: Ginger-restaurace, okolní obchody a Španělské schody, kde bylo naprosto nechutně nechutný množství turistů (viz fotka). Co se všem na tom líbí? Prostě schody. A milion lidí, co na nich sedí.. :D!

Muhehehe and our destination: Ginger restaurant, shops and Spanish Stairs, where were so many people, that I havent seen in a while... I mean - what do people see on these stairs? Those are normal ones, just with so many people sitting on it.

























Poslední den jsme si ráno zabalily a vydaly se na snídani... Do Gingeru. Didi si dala Acai bowl, nejlepší smoothie (udělám vám na něj recept) a já výběr jejich sušených šunek a salámů. Naprostá pecka! Všechno!

Naší poslední zastávkou bylo Ladurée, kde jsme nakoupily last minute dárečky, šly na hotel pro kufry a pak na nádraží, ze kterého nám jel autobus na letiště. A že to byly nervy! Stouply jsme si do fronty na lístky, která se vůbec neposouvala díky rezervacím, které si lidé mohli udělat přes internet - měli přednost. Jenže čím víc času bylo, tím víc nám začaly pracovat nervy, jak nám uletí letadlo. Navíc mi paní, co stála přede mnou, řekla, že nejdřívější autobus, který je ještě prázdný je v 18:00. Tak to trošku nestíháme, když nám v 17:00 letělo letadlo. No... vydržely jsme a lístek jsme v klidu dostaly. Ale chápete ty nervy, co jsme měly?

Last day we packed and went to Ginger (yes, again) for a breakfast. Didi had acai bowl with smoothie and I had a selection of ham and salami. Everything was delicious.

Our last stop was at Ladurées, where we bought some ''last minute'' presents. Then we headed to hotel to get our baggage and straight to the bus station and then the airport.












Děkuji za vaší podporu a komentáře,
mám vás ráda,
Domča

Thank you for all your support,
I like you,
Domi

15 komentářů :

  1. Je vidět, že jste si to opravdu užily, paráda! Prostě není nad to někam vyrazit s nejlepší kámoškou.... Mě čeká letos s mojí K. týden Anglie, tak snad vše vyjde a vyrazíme ♥

    OdpovědětVymazat
  2. jéé, super postt! hned bych někam jela!! <3

    SWEET CHILLI

    OdpovědětVymazat
  3. To je nádhera :))) ! Mám úplně chuť někam jet :D!

    OdpovědětVymazat
  4. Nadherne fotky Domi❤ Rim je proste fantasticky! Sama se tesim, az se tam zase vratim!!!:)

    OdpovědětVymazat
  5. Hned bych se tam vrátila. Krásnýýýý!!!!! Ginger je THE BEST. Těším se v úterý :-). Baruš

    OdpovědětVymazat
  6. Chci do Rima!
    A u slovniho spojeni "nechutne nechutny" jsem se tak hlasite rozesmala, az se me dite leklo :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hahahahaha :D A přitom já ho používám úplně normálně :))) :D

      Vymazat
  7. Jee, tak to je parádní! Jde vidět, že jste si to moc užily a hned bych se tam nejraději vrátila! Letos jsem Řím taky navštívila a zamilovala se, tak bych se tam nejraději vrátila! Jinak amsterdam je ten nejlepší nápad! ♥

    my-innercare.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no my původně měly do Amstru, ale letenky byly o dost dražší, tak jsme jely sem a i tak pecka :))

      Vymazat
  8. Mohu se zeptat na kolik Vás ten výlet vyšel? :)

    OdpovědětVymazat
  9. Mohu se zeptat na kolik Vás ten výlet vyšel? :)

    OdpovědětVymazat
  10. Z Říma jsem se vrátila na začátku září - byla jsem tam už podruhé a asi ho nikdy nepřestanu obdivovat♥ díky tvému článku na mě přišel stesk po tomhle dokonalém městě (no, píšu dokonalém, ale má také hodně svých much)..
    S autobusem na letistě jsme to měly podobně. My už jsme lístek koupeny měly, tak jsme si jen zjistily, kdy nám jede nějaky bus - a dojdem tam a pan řidič nám řekl, že mají plno - sakra cooo? No nakonec jsme se mu tam narvaly, naštěstí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já myslela, že mě omyjou :D!!!! Hlavně kdybysme jely pozdějš, měly bysme to dost tiptop :D:D

      Vymazat
  11. Domi prosim prosim. chystam se do Rima zhruba za mesic... S jakou spolecnosti jste prosim letely.. ? :) A psala si tu i o ubytku ? :) Diky moc za info

    OdpovědětVymazat