DBLOG BY DOMINIKA

čtvrtek 10. září 2015

SMOKEY EYES MAKE UP



Půl roku očekávaný článek na moje smokey eyes make up je tu. Upozorňuji, že je doopravdy hodně těžké udělat beauty make up tutorial bez videa :D! Ale video Vám asi ještě dodám, mám kameru, jupí jej! :)))). Taky jen chci dodat, že nejsem žádný make up profík a vše jsem se naučila sama, takže pokud dělám něco špatně, pardon :)
This post was highly requested it, so here it is. Just to let you know, that it's extremely hard to make beauty make up tutorial without camera, but I did it! Also a thing to say, that I am NOT a make up artist and everything I do, I've learnt myself. :)
1. Čistá pleť je základ. To víme všichni, ne? S tou tedy začínám, o tom se ale rozpovídám jindy. Mám  totiž mnoho novinek, o které se s vámi chci podělit.

1. Clean skin is a must. But that's a fact we all know. I'll talk about it later, I have so many new products to share with you :)
2. Každý na to jdeme jinak a různé vizážistky přidávají makeupy, pudry, tvářenky a bronzery až na konec, já vždy hned na začátek. Bronzerem si konturuji obličej, rozmazala bych si tedy stíny. 

Jako BB krém nyní používám Active de jour od Institut Esthederm. Je ještě méně krycí než normální BB, ale to je přesně to, co mám ráda, žádné masky. Sice dobře hydratuje, ale vypadá mastně, to se ale hned změní po použití bronzero-pudru také Institut Esthederm. Je velmi jemný, pigmentace i třpytky jsou ''neviditelné'', a proto si ho můžu nanést na celý obličej a nevypadám jak přepálená blondýna ze solárka :D.

Následně aplikuji tmavě hnědou tvářenku, kterou dokonturuji obličej.

2. Every make up artist does it differently, they apply foundations, blushes and bronzers at the end. Well I do it at the beginning. The reason why is, because I contour my face with the bronzer so I would ruin my eye make up. As a BB cream I'm using Active de jour by Institut Esthederm. It doesn't cover much, but that's what I like. It hydrates nicely, it's a bit oily. But I use bronzer-powder by Institut Esthederm to fix it. It's really nice and fine, so you don't look like a barbie girl from a tanning bad (sorry not sorry :D).

Then I apply my new blush in this really brown shade.



3. Dalším krokem jsou linky. Je jedno jaké použijete, já používám hnědou třpytivou tužku ze Sephory, kterou následně ''rozblenduji'' speciálním štětečkem (první zleva), aby linky byly jemnější (stejně je to jedno, protože nebudou vidět :D).

3. Next step are eye liners. I'm using brown glittery pencil from Sephora, which I lately blend with special brush (first on the left), to make it more smooth.

4. A jdene na stíny! Od doby, co mám svojí Naked 2 - Urban Decay paletku, nepoužívám jiné stíny. Určitě jí milujete taky, že jo? :))

Štětcem číslo dva (zleva) aplikuji stín FOXY po celém víčku až po obočí, stejným štětcem naberu odstín TEASE a vykreslím s ním víčko, především přechod mezi víčkem a obloukem obočí, aby tmavá barva hezky přecházela.

4. And now eye shadows! Since I got Naked 2 - Urban Decay eye shadows palette, I haven't used another one. Who wouldn't love it right?  

With the second brush I apply the shade FOXY all over my eye lid, up to the brows. Then I go with the shade TEASE which I fill in the lid.

5. A teď ty tmavé.. BUSTED aplikuji kulatým štětcem na vnější stranu víčka. Pokud ''přetáhnete'', nestrašte, stačí znovu použít odstín TEASE a ''dovykreslit to''. Popřípadně vzít široký štětec a ''smazat'' chyby.

5. Now the dark colors.. I'm applying BUSTED on the outer side of my lid, don't worry if you ''draw over'', just use TEASE again to fix it. Or just use bigger brush to ''delete it''. Need to be a little artist here.
6. A jako poslední krok tu jsou třpytky!! a řasenka. Třpytky celý make up ucelí, nejvíce používám odstín CHOPPER. A do oblouku těsně pod obočí nanesu rozjasňující BOOTYCALL. Ráda bych vám představila mojí novou řasenku od GOSH - Catchy Eyes. Naprosto jsem si jí zamilovala a asi nechci jinou, jsem řasenkový profík mimochodem.

Jo a googlila jsem a je nyní ve slevě za 99,- místo 269,- (parfumerie Fann), na instagramu s @goshcosmeticscz probíhá soutěž pod hashtagem #MojeCatchyEyes)

A nezapomeňte na vnitřní linku - na ty mám nejradši gelové voděodolné linky od Maybelline. Krásně podtrhnou oko.

6. Final step - glitters!!! and mascara. Mostly I like the shade CHOPPER to finish it with. Also I put some highlighting BOOTYCALL under my eyebrows. 

Also I would like to introduce you my new mascara from GOSH - Catchy Eyes, which I totally love and as a mascara lover, this one is my number one at the moment. And will be for a while.

Don't forget to apply gel liners to your inner eye, it will make it more dramatic. 







Tak to je vše, snad se líbilo :)) Děkuji předem za všechny vaše komentáře.
Domča

Hope you liked it :)) Thank you for all your comments.
Dominika

8 komentářů :

  1. Naked paletka je super, libí se mi, že s ní můžeš vytvořit různé looky :) www.kristynablog.com

    OdpovědětVymazat
  2. Jeeee to je krásný. Já vždycky když se snažím udělat "smokey eyes" tak vypadám jak kdybych měla monokly....:( :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ty jsi tak strašně nádherná, Domi! Ty smokey eyes ti moc sluší!
    Terithebutter

    OdpovědětVymazat
  4. Domi, to je naaadherne liceni❤ Naprosto vis, jake barvicky ti slusi!!

    OdpovědětVymazat
  5. Tohle líčení ti neuvěřitelně sluší :) !

    OdpovědětVymazat
  6. Domčo, odkud máš to úžasné růžové zrcadlo? :-) Moc děkuju

    OdpovědětVymazat
  7. Moc hezké líčení, kouřovky také miluju ♥ :) The Colorful Blog

    OdpovědětVymazat