DBLOG BY DOMINIKA

pátek 30. října 2015

OH OH

Jestli je na světě opravdu jedna věc, co mě na lidech mrzí, tak to je to, jak dokážou být strašně zlí. Dneska jsem zrovna dostala od jednoho uživatele nstagramu komentář ''Nezbuclatěly ti trochu tváře?''. Dotkl se mě samozřejmě. Jako by se dotkl každého. Vždy si řeknu, že mi to za to nestojí, ale pak to na mě padne a rozbrečím se. Stejně tak to bylo i dneska. I přes to, že tento člověk mě (a ostatní lidi) hejtí už nějakou tu dobu..

Okay, i kdybych zkulatěla - co když se mi v životě děje něco, díky čemu jsem přibrala? Co když jsem nemocná? Jsem v hodně stresový situaci? Stalo se v mym životě něco strašnýho? Je mnoho důvodů, co a proč tak je. A je naprosto normální, že v takových případech člověk ztloustne anebo i zhubne. Vám se to snad nikdy nestalo? Mně třeba váha kolísa o 2-3 kila dolů a nahoru a furt dokola...  A zbláznim se? No tak se pár týdnu teď nebudu fotit v podprdě, trošku omezims vé milované oříšky a začnu makat. Easy a za dva týdny je váha zpět.

Díky bohu jsem zdravá a mému okolí se také nic nestalo. Bohužel jsou holky, co dostávají daleko ošklivější komentáře. A je jedno, zda má 100kg anebo 40kg i s postelí. Když má nadváhu, je moc tlustá. Když má těch 40kg, je zas moc hubená. Když posiluje, je zas moc namakaná (jednou jsem dostala komentář, že mám na holku moc velký lýtka :D). Když neposiluje, nemůže mít sílu. Když se nemaluje, je moc ošklivá. Když se namaluje, je zas přemalovaná. Dostane kabelku, je zlatokopka a automaticky si ničeho neváží. To doopravdy myslíte všechny tyhle věci vážně? Doopravdy vás takové věci napadnou?

Ach jo, zamyslete se nejdřív nad sebou, než něco řeknete. Tím, že pomlouváte ostatní neukazujete, jací jsou oni, ale jací jste ve skutečnosti vy.

Mějte se krásně a nebuďte takoví, není to hezký, ubližujete tím šíleně moc lidem.

Vaše Domi,
ani nemám chuť na smajlíka, jak jsem z toho smutná.









Maxi Sweater - Lindex
Beige sweater - Mango
Leggings - Top Shop
Shoes - Adidas
Bag - Prada
Bracelets - Symbol4you
Sunnies - Vogue
Watch - Daniel Wellington - 15% sleva s kodem dblog, platná už jen do 15.11.

32 komentářů :

  1. Klasika. Lidi prostě dokážou být strašně zlí.. Domčo, opět ti to moc sluší! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Domčo,
    nebuď z nich smutná, i když tě naprosto chápu, protože já bych takové komentáře rozhodně nezvládala. Zasloužíš si můj obdiv, jak si jdeš za svým a působíš velmi pozitivně skoro pořád. I když nemáme stejné zájmy (např. posilovnu), vždy si ráda přečtu tvé články a jsi pro mě inspirací. A to, že někteří nedokážou své nekonstruktivní hejty držet jen ve své hlavě a musí je ventilovat, to se asi nezmění, ale svým komentářem jsem tě chtěla jen podpořit, protože většina lidí, co tě čtou, tě obdivují a jsi pro ně vzorem!!!
    Měj se krásně a přeji ti překrásný den!

    J.

    OdpovědětVymazat
  3. To je normální v tomhle světě :-/ . Lidé jsou hnusný nebo i závistiví a proto ostatním takhle ubližují blbými řečmi :-/ Jestli chcete zvednout náladu, mrkněte ke mne na blog na GIVEAWAY :-* MĚJTE HEZKÝ DEN !

    OdpovědětVymazat
  4. Domčo,
    ano, lidé takoví jsou. Před třemi lety jsem neměla sebevědomí a nechala po sobě šlapat. Jedna známá mi ale otevřela oči, dala mi přečíst knížku Miluj svůj život a můj život se začal měnit. Jako bych měla více štěstí, ale o tom to nebylo. Bylo to o změně přístupu... A co na to okolí? Všichni kolem mi říkali, že jsem blázen, jestli věřím takovým knihám, rozčilovalo je, že jsem stále dobře naladěná. Když začnu cvičit, tak mi neustále podouvají kalorické bomby a říkají, že to stejně nedokážu. Když se pěkně namaluji říkají přesně to, co píšeš - že jsem přehnaně zmalovaná. Když si dám rudou rtěnku (na kterou bych před třemi lety odvahu neměla), tak si na mě ukazují prstem. I rodina se mi posmívá a tvrí, že žiji v nějakém svém světě. Ano, udělala jsem si svět takový, abych žila šťastný život. Na vše se snažím pohlížet optimisticky. No a právě moje nadšení do života všichni kolem odsuzují.
    Koupila jsem si kabelku za 3 tisíce a několik lidí začalo uvažovat nad tím, kde na to beru - nechtěj vědět, co jsou schopni vymyslet... Miluji svíčky, koupila jsem si YC svíčku za 500 Kč a od té doby jsem náročná a nic mi neudělá radost. Takže přijdou Vánoce a já se zase dozvím, že nemá cenu mi něco kupovat, když jsem tak náročná a mám všechno :D Jak zábavné toto poslouchat...
    I mě dokáží poznámky rozbrečet, ale snažím se si tyto věci připouštět čím dál tím méně. Od doby, co jsme dočetla knihu Čtyři dohody a začínám tyto dohody uplatňovat v životě, jde zase všechno lépe :)
    Hodně sil

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkně napsáno a souhlasím :-) P.S.: Nepříjde mi, že máš na fotkách nějak naducanější tváře...

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Domčo,
    musím říct, že tě sleduju ráda, ale tyhle posty mi přijdou zbytečné. Byl tu článek o tom, jak být hrozně štašťná, jak toho dosáhnout a teď najednou článek o tom, jak ti někdo napsal ošklivý komentář na istagramu. Je to jen můj názor, ale přijde mi to takové nevyrovnané. Zvlášť když sama v článku píšeš, jak je to easy, shodit 2 - 3 kila, tak se na toho člověka prostě vykašli. Za to, co děláš, jak na sobě dřeš, se přece nemusíš trápit takovou hloupostí. Ale ano, samozřejmě s tebou souhlasím, že by lidi měli stokrát přemýšlet nad tím, než takové hluposti vypustí z pusy. Jen si myslím, že by bylo lepší se nad to povznést a neřešit to. Život je krátký na to, abychom se trápili tím, jestli máme větší lýtka nebo buclatější tváře :)) Hlavně ty vypadáš skvěle, myslím, že to sama víš :) a děláš věci, které tě baví a dělají snad šťastnou. Tak buď taková i dál a netrap se, prosím, takovými lidmi. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, rikala jsem si to samy, ze si to dost protireci... Pri veci, kterou obe delame, se musi pocitat s kritikou, samozrejme, Ale zas jsem taky člověk a nějaký věci mrzí víc než zbylých 99%, nad kterými vazne mávnu rukou :) Jen jsem chtěla trošku ukázat na společnost, jak zlá dokáže být...

      Ale děluju moc :)

      Vymazat
    2. Nemyslím si, že by to byl článek úplně mimo mísu nebo zbytečný. Vždyť blog je o tom, že můžeš ventilovat svoje pocity a názory a Domča prostě jen napsala co má zrovna na srdci. Nikdo z nás není 100% svého času šťastný, tak snad nikdo nemůže po ní chtít, aby kvůli článku kde psala jak být šťastná, bude pořád jen nejšťastnější člověk na světě.
      Inna

      Vymazat
    3. Taky si myslím. Nepříjde mi to nijak nevyrovnané, spíše přirozené. Osobně si raději přečtu trochu osobitější článek, než jen pár fotek a popisek, odkud co je. Ovšem to nemyslím nijak špatně, od toho blogy jsou, aby si jej každý vedl jak uzná za vhodné a čtenář si taktéž najde, co mu vyhovuje. Každopádně, pokud někdo bloguje několik let, tak si myslím, že už je pak určitým způsobem imunní vůči takovým narážkám. Hezký den všem ))

      Vymazat
    4. Tu zmíňku o článku, jak být šťastná jsem napsala spíš proto, že jsem díky němu měla pocit, že Domča tyhle věci bere trochu jinak. A máš pravdu, je to jen jejjí blog a je jen na ní, co tu bude psát. Já to každopádně nemyslela vůbec, ale vůbec špatně :) Já jen mám pocit, že bychom spíš než řešit, kdo to napsal a co je to za idiota, měli říct Domče, že je troufám si říct, skvělý člověk a nemusí se tímhle trápit a moc to řešit. Tohle bych prostě řekla kamarádce :)

      Jinak Domi, já blog nemám :) mám ten účet už déle, ještě než si Verča z MRL změnila název blogu, je to trochu matoucí :/

      Vymazat
    5. myslim ze my vsichni vime jak je spolecnost zla......muslimove, uprchlici zenouci se do evropy......11. zari......mafie, drogy, podvody, prodej deti, pedofilie.....porno......chudoba, lide bez vody, jidla, hnusny svet chtice...kazdy chce byt slavny, zabijeni pro penize, ano hnusny svet drog, prodej zen.......atd atd atd, nemam ucet na googlu tak musim volit anonym jinak to neni z duvodu meho kryti :)

      Vymazat
  7. Domi, z takových lidí si vůbec nic nedělej! Pro nás ostatní jsi krásná, úžasná a velmi inspirativní! Lidé kolem tebe tě mají rádi takovou jaká jsi a na tom záleží :) Nad takové hejty se musíš povznést a neřešit je. Jde jim přesně o tohle - abys byla naštvaná, aby tě nějak zranili. Když se člověk směje tak má trošku, jak my říkáme, škraňky :) ten, kdo napsal ten komentář, se asi nikdy nesmal :)

    OdpovědětVymazat
  8. mně přijde, že ale tvůj blog a instagram je z velké části o tom jak vypadáš, jak chceš vypadat, jak nechceš vypadat, tak se nediv, že si toho lidi všímají a komentujou to.....kdyby si to tak neřešila ty nebou to tak řešit i ostatní mi přijde

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady bych moc ráda řekla, že přesně o tom je 95% všech blogů, které existují :)))

      Vymazat
  9. Dlabej na takové kecy, ať se jimi třeba zadáví! Úplně vidím tyhle "bystré pozorovatele", jak sedí u toho Instagramu/blogu/Facebooku/whatever, žerou brambůrky, až jim lezou i ušima, zapíjí to colou a nedokáží se smířit s tím, že má někdo lepší život než oni a hlavně že si ten lepší život někdo sám vybudoval. Jsi krásná holka, která i tou jednou hloupou fotkou dokáže do spousty lidí vlévat energii a nadšení pro život, což je to, nač by ses měla soustředit. Chápu, že je to náročné na nervy, ale ber to tak, že tohle říká jen nějaký zakomplexovaný anonymní primitiv, takže nikdo, na kom by ti mělo záležet. ;)

    OdpovědětVymazat
  10. haters gonna hate Domčo, ale rozhodně neplýtvej energií nad někým takovým, tenhle článek je pro ně fakt škoda, protože jim akorát ukážeš, že se tě to dotklo.. :) já bloguju už 11 let, na současném blogu od února roku 2012 a za tu dobu jsem si o sobě přečetla tolik věcí, že už se tomu jen směju, když mi někdo něco novýho napíše, musí to brát s nadhledem.. :)

    víš ono je totiž strašně jednoduchý sedět na prdeli a hodnotit cizí život, kor když my blogerky jsme takhle "odhalený" světu, ale když si pak řekneš, že tihle haters mají třeba rodinný problémy, problémy s akné, nebo prostě jenom problém, že je někdo hezčí, úspěšnější, že dostane něco zadarmo.. tak je oheň na střeše hned. :) pro mě to bylo vždycky nepochopitelný, jak se někdo může chovat tak hnusně jen kvůli takovým věcem. Přece když je někdo lepší, tak se zakousnu a snažím se třeba nějak zlepšit, nebo pro to něco udělat, abych neměla blbý pocity, ale oni se zmůžou jenom na to napsat takový komentář, ve většině případů anonymní a Ty je pak potkáš a oni se na Tebe smějou jak kreténi a hned jsou kamarádi. :)

    To je ale klasika. :) Chce to mít proti nim vybudovanou imunitu, TY jsi krásná, šikovná, úspěšná a ONI jsou ti, kdo mají nějaký problém..
    protože přece normální člověk nemá potřebu takovou věc psát.

    Nebo za tím často vidím emocionální jed..(Don Miguel Ruiz - 4 dohody) - Někdo jim ublíží, nebo je někdo nasere, mají blbý den a na kom je nejlepší si ten vztek vylejt? Na někom kdo za to nemůže přece. :)

    Tak hlavu nahoru, ŽÁDNÝ SLZY kvůli nim!:)

    OdpovědětVymazat
  11. Jako bys mi mluvila z duse, presne chapu co citis a jak muze takova pitomost s clovekem zamavat. Ja za 3roky pribrala 20kg a ani jednou se nikdo nezajimal jak se mi to mohlo stat, zda nemam problem. Slysela jsem jen, ze jsem lina, tlustoska atd.. Ale ty se temito pripominkami netrap. Myslim, ze na sebe muzes byt hrda jak dres, siris radost mezi ostatni a celkove pusobis jako velmi mily clovek :).

    OdpovědětVymazat
  12. nebud smutnak, jsi krasna mila holka a ostatni at se jdou bodnout :)

    OdpovědětVymazat
  13. k tomu se nemá snad ani cenu nějak vyjadřovat.. některý lidi si prostě vždycky něco najdou," kdo chce psa bít ...." .. jen ti chci říct že tě obdivuju za to jak to všecko zvládáš, přispívat na blog ob den,nebo dokonce i denně, to je fakt neskutečný .. a ta pozitivní energie z tebe a z tvých postů přímo čiší, tak si hlavně nenech zkazit náladu někým takovým ;) keep smiling !

    OdpovědětVymazat
  14. Já z 99% komentáře nepíšu a to jak pochvalný, tak už vůbec ne hejty. Ale jo, lidi takový jsou, protože je hrozně snadný se schovat za počítač/telefon a klávesnice snese všechno. A nechci to v žádným případě omlouvat a popírat, že je to ubohý a ty lidi musí mít strašně smutnej a nudnej život. Ale myslím, že jako člověk, co se rozhodl se veřejně prezentovat, musíš s tímhle počítat. To k tomu prostě patří. Jednak proto, že se prostě nemůžeš líbit všem, a jednak proto, že je to v podstatě známka úspěchu. Protože neznámý a neúspěšný lidi nikdo nehejtuje. ;)
    To, že ti tohle někdo napíše je vlastně taková zvrácená podoba komplimentu. Ležíš mu v žaludku tak moc, že měl potřebu jít a kopnout si do tebe. O nic jinýho těmhle lidem totiž nejde a je tím pádem úplně jedno, co ti napíšou - že máš moc velký lýtka, buclatý tváře nebo jánevímco. Oni si to vlastně ani nemusej myslet, chtěj ti jen nějak ublížit. A proto bych to vůbec nebrala vážně, protože to je přesně to, co chtěj a když nad tím mávneš rukou, nebude je to bavit. Tím spíš pokud někdo nedokáže vymyslet ani nic lepšího, než že máš buclatý tváře... To je i na hejt dost ubohý. :D
    Konec životního moudra, o který nikdo nestál. :D

    OdpovědětVymazat
  15. Domi,nic sis z toho nedělej.
    Samotný aktér tohoto komentáře určitě nevypadá lépe jako ty,nedokázal to co ty a ani není tak skvělý člověk jako ty!
    O prázdninách jsem na sobě makala a teď,jak začala škola a s ní i stresové situace,přibrala jsem to všechno zase zpátky a ještě něco navíc.
    Mrzí mě to moc a už jsem si řekla stop.Co mě ale mrzí je to jak na to někteří lidé reagují.Se slovy jako ty jsi přibrala,no ty stehna máš větší,nepotřebuješ nové kalhoty,to je moc odvážné,v tom nechoď? Se setkávám skoro co druhý den...
    Nejdříve bychom se měli zamyslet nad sebou a poté až hodnotit ostatní.

    OdpovědětVymazat
  16. V dnešní době hold každý umí jen hledat chyby, pochvala se jaksi vytrácí... :(
    Krásný outfit jako vždy, sluší ti to moc! ♥

    OdpovědětVymazat
  17. Nejspíš nenapíšu nic odlišného od ostatních komentářů, ale i přesto... Chápu, že tě to mrzí, to je pochopitelné. Ale nesmíš si to tolik brát. Uvědom si, kolik lidí tě zbožňuje a kolik je na druhém ostrově. Je jasné, že si tě váží mnohem víc lidí :-). Vždy tu budou nepříjemní rejpálci, kteří ostatní shazují vlastně jen proto, že oni sami nejsou tak dobří a jen závidí...

    OdpovědětVymazat
  18. Domiii snad si kvuli baculatym tvarickam nebrecela? :) Samozrejme chapu, ze to nemusi byt prijemny a navic obcas ma clovek takovou naladu, deje se toho kolem hodne, ze uz mu staci takhle male popichnuti a vsechno se spusti jako lavina, ale priste se nad tim uz snad spis zasmejes :) Ja se toho taky vzdycky hrozne bojim, co zas uvidim za clanek, nemam ho hned radeji spazat, nemela bych to a tamto. A mam vibec blogovat? Ale pak si rikam, jaky to asi maji ti lidi, co ty komentare pisou - to musi byt nudny zivot, nebo mozna i smutny - melo by nam jich byt lito, ze misto aby si zasli na party nebo na kafe s kamarady, tak sedi za pocitacem a premeruji stehna, lytka i pocitaji nove obleceni ... A vlastne zavidi, ze se sami boji jit s kuzi na trh - jinak by blogy nesledovali :)

    OdpovědětVymazat
  19. Dominkooo, je snadny rict, nic si z toho nedelej, ale vim, ze tocje nekdy fakt tezky. Sama se s tim setkavam a taky si rikam, proc to ty lidi paneboze delaj??!! Ale (nejen) abych ti zvedla naladu, ti musim rict, ze jsem si ve stredu v Delmartu rikala, jak je neskutecny, ze vypadas vzdycky naprosto perfektne! Jsi booozo proste:*

    OdpovědětVymazat
  20. Domi!! Nebuď smutná prosím <3 Já ti rozumím a vždycky mi přestává rozum stát a jak říkám "přestávám věřit v budoucnost lidstva". Onedhá jsem viděla u jiné blogerky fakt hnusný sprostý komentář na Instagramu. Kliknu na profil toho člověka a ona to třináctiletá holčička! Totálně mě to šokovalo! Tam si potom říkám, kde jsme udělali chybu, jestli jsou to rodiče, škola nebo společnost. Na druhou stranu si taky říkám, upřímně, že čtenáři obvykle z blogů mají pocit, že protože píšeš o tom, jak být šťastná a krásná a spokojená, tak prostě taková jsi. A na nějké špatné nálady a nepořádek na podlaze a rozházené oblečení všude možné a kruhy pod očima nemáš nárok! Je to smutné, ale ve své podstatě blog je jen další médium, stejně jako noviny nebo televize, a sama vím, jak si občas říkáš, tahle a tahle herečka musí mít perfektní život. Bohužel bulvár se pak postará o to nám sdělit, že tedy ani náhodou. Blogerům tenhle "bulvár" ještě chybí, naštěstí, ale zároveň jsou takové nové celebrity. Jsem se tady rozepsala a teď mám pocit, že to snad nemá ani hlavu a patu :D Každopádně ti rozumím :( Já občas dostanu nějaký komentář s tím že "tohle se mi nelíbí", "támhle máš chybu" a to je naprosto v pořádku a za tohle děkuji. Ale tím by ty "hejty" měly končit...

    OdpovědětVymazat
  21. Ten komentář jsem zaregistrovala chvíli potom, co ho tam dotyčný napsal a vůbec jsem nechápala, proč někdo něco takovýho píše...hned mě ale napadlo, že je to nějaký zakomplexovaný ma*or, který nemá na práci nic jinýho než psát hnusný komentáře a pak se baví tím, jakou diskuzi rozpoutá. Je pravda, že hodně lidí kazí blogerkám náladu svými komentáři, i když se mi někdy na někom něco nelíbí, nenapsala bych mu to. Nic mi do toho není, jaký má člověk styl nebo život a pokud se mi to nelíbí, nebudu ho přeci sledovat. Neměla by sis z toho Domi nic dělat, protože dalších 99,9% sledujících tě má rádo takovou, jaká jsi a myslím, že ti to lajky a pozitivními komentáři dávají najevo ;-)

    OdpovědětVymazat
  22. Vůbec z toho nebuď smutná! Lidi byli, jsou a budou svině. Nedávno se mi stalo něco dost podobného. Náhodný kolemjdoucí (nějaký feťák či podobné "individuum") mě velmi nevybíravím způsobem nazval tlustou krávou. "Bohužel" nezůstal jen u krávy... Celý den jsem z toho měla zkaženou náladu, půlku dne jsem probrečela, měla jsem z toho uplně stažený žaludek a přísahám, že jsem se bála lidí. Jediné za co mu můžu poděkovat, je to, že jsem konečně sundala ty blbé "růžové brýle" a snažím se z té tlusté krávy udělat hubenou holku. Je to šíleně těžký, ale já vím, že to zvládnu. Nebude to asi hned, ale já to prostě dám.

    OdpovědětVymazat
  23. Domi, vyprdni se na to :) Koukám, že seš stejná cíťa jako já. Taky bych hned bulila :D Seš super baba a nemá cenu tohle brát vážně, vždycky tady budeš mít o 100% víc holek, které tě podpoří. :)

    OdpovědětVymazat
  24. Domi, jsi silná holka, tak se tím nenech nijak stáhnout dolů... Úplně znám Tvůj pocit, já takovéhle řeči slýchám skoro každý den od svého okolí... A říkají mi to do očí.. Sice to myslí ze srandy, ale když mi pořád dokola opakují, jak mam tlustý stehna, buřtíkatý prsty nebo velký špeky na břiše, tak mi to začne vrtat hlavou a strašně mě to deprimuje a bohužel jsem taky ten typ osoby, co kvůli všemu, co ho trápí, brečí.. :-( ... A o to víc mě to mrzí, když se snažím pravidelně cvičit a jíst opravdu zdravě a poslouchám to od lidí, co kouří, pijou alkohol a cvičení se vyhýbají obloukem... Ale co mi zbývá? ... Jen na sobě víc makat, aby si konečně řekli, jak jsou hloupý, že si tohle o mě kdy mysleli :-) Doufám, že i Tobě, mě i ostatním, co mají podobné problémy, se to už nebude opakovat a nikdo jim už nebude psát ani říkat zlé připomínky a posmívat se... Měj se opravdu krásně a usmívej se, úsměv Ti sluší!! :-)

    OdpovědětVymazat
  25. Netrap se,tak jsi trochu pribrala a mas kulatejsi oblicejik,no co����nevim proc ti to lidi pisou,upozornovat na chyby druhych je ubohost,hlavne ze jsi zdrava a ze pro nekoho kulatejsi,no co,kazdej nemuze byt vyzle��drz se

    OdpovědětVymazat