DBLOG BY DOMINIKA

středa 21. října 2015

TEA TOX - BIG NO FOR ME

Před pár týdny jsem vám na instagramu slíbila, že vám napíši mé dojmy z detoxikačního čaje a celkově, co si o tom myslím.. I přes to, že jím moc nefandím, šla jsem do toho a možná vás můj ''zážitek'' pobaví.


Hned na začátek - když jsem se o fitness, jídlo a zdraví moc nezajímala, instagramovým fotkám, kde holky jen pily čaj a zhubly po něm x kilo, jsem samozřejmě věřila. Kdo by nechtěl zhubnout jen pitím čaje, hm? :D Je to easy, nezapotíte se a výsledek ''přijde'' za dva týdny až měsíc. Heh, nemusíte se stydět, že jste tomu také věřili.

Tak teď vás asi trošku vyvedu z omylu. JE TO BLBOST. Takové firmy si stahují fotky různých proměn, kdy holky na sobě makaly týdny a měsíce (ve fitku) a následně na sociální sítě nasdílely svou fotku. WOW! Vážně skvělý marketingový tah. Gratuluji všem těm zlodějům a podvodníkům s teatoxama.

Tak - to byla jedna věc těchto ''zázračných'' čajíků.. Druhá je ta, že většinou takové detox procedury procházejí holky, co jsou super líný a které jedí mekáče a samý jiný junk food každou chvíli. Chtějí zhubnout, i přes to, že do fitka chodit nechtěj :D.  Takže když na chvíli detoxu přestanou toto jíst (pokud vůbec), tak i když se vážně budou cítit líp (to ale protože špatné jídlo přestaly jíst), tak po jeho skončení stejně jednou začnou. No holky, tleskám vám, to jste těch dvacet dolarů vyhodily tak akorát z okna... A pro svoje tělo jste skoro vůbec nic neudělaly. (Promiňte holky).

Nezní logičtěji, že když dlouhodobě vyřadíte všechny tyto špatné věci (a teď nemyslím v rámci paleo, myslím to obecně - jakýkoliv junk food, cukry a zpracované potraviny (jezte celé potraviny - maso, ovoce, zelenina, zdravé tuky, luštěniny a bezlepkové obiloviny) ), ulevíte tak svému tělu daleko více než za dobu detoxování? Proto jsem proti krátkodobým detoxům.

Je mi líto, že to tak řikám, ale je vážně málo lidí, co bere stravu tak vážně jako já. Ve svém okolí mám jen jednoho takového člověka. A to je Ditta, moje nejlepší kamarádka - veganka. Ani jedna z nás nemáme cheat meals. Já si nedám housku, ona si nedá kuře. Prostě to je životní styl, ne dieta :)).

Říkala jsem, že jsem docela proti. Teď ta druhá strana. Když jsem do teatoxu šla, tak s tím, že přeci jenom jím maso a v tom jsou špatný věci, že čekám očistu alespoň od toho. Takže jsem každý den pila ráno jeden denní čaj a každý druhý den pila večer projímavou směs. Ty denní se mnou nic neudělaly. Ty projímavý jo. Ale jen první dvě várky. To jsem ráno lítala na záchod každou půl hodinu. Pak se to ale seklo... a tak týden se nic nedělo. Jako vůbec. Aha. Projímavá směs a já si týden nedojdu na záchod. PECKA :D:D:D:D:D!

Takže to jsou mé poznatky a názory na detoxikace. Když už bych do nějakého detoxu šla, bylo mi v rámci paleo doporučeno jíst jen na nějakou dobu zeleninu a kokosový olej. Tak kdy do toho půjdu? Mám, nemám? Co myslíte?


Děkuji předem za vaše komentáře,
Mějte se přenáherně,
xxx
Domi




15 komentářů :

  1. Úplně s tebou souhlasím! Také na tyhle věci nevěřim -_-
    The Colorful Blog

    OdpovědětVymazat
  2. Ó ano vezmeme spoustu "obyčejných" ingrediencí co se dají běžně koupit za setinu ceny tohoto, pěkně to smícháme, hezky to zabalíme a pošleme to do světa:-D :-D :-D A čekáme na zázraky:-D
    Supr článek!

    Anna

    OdpovědětVymazat
  3. Projímavá směs? Bože to zní děsivě :/ Myslím že tělo by si samo mělo korigovat věci jako trávení - když člověk nemá žádný zdravotní problém.
    Jinak na detoxy typu "budu nějakou dobu jen pít a hladovět a pak budu mít perfekní postavu" nevěřím, člověk hladoví= ztrácí svalovou hmotu, která se pak těžko nabírá... Takže člověk so tím akorát slušně ublíží. Vím o čem mluvím, měla jsem ED :/.

    OdpovědětVymazat
  4. Super clanek! Ja na to mam takovy nazor od doby, co se to dostalo do "internetoveho sveta" :D. Jelikoz jsem devet let delala zavodne judo, kde jsem si musela drzet vahu, tak jsem moc dobre vedela, ze po nejakych procistujicich cajich clovek nezhubne, at jsou sebe lepsi. To by se clovek musel ladovat projimadlem a tim si samozrejme znicit i cely organizmus :).
    Myslim, ze uplne nejlepsi je poslouchat svoje telo, protoze to nam nejlip rekne co potrebuje :).

    OdpovědětVymazat
  5. Je to jen dobrý marketingový tah, pěkně to zabalit do očí líbivému obalu, hodit pár fotek na instagram, poslat jako dárek sledovaným blogerkám a jde to samo. Na zázraky ale nevěřím. Z čajových detoxů piju Lymfodren od Ryoru, stojí cca 65kč a pila jsem ho hlavně v létě, kdy mi z horka otékaly nohy. K tomu denně minimálně jedno jablko.

    OdpovědětVymazat
  6. Těmto čajům taky nefandím. Jednou jsem měla období, kdy jsem měla potřebu, že bez něčeho takového přece nemůžu žít, ale naštěstí vyhrál selský rozum a moje důvěra k mamce, která sdílí úplně stejný názor jako my teď :D

    OdpovědětVymazat
  7. Souhlasím, super článek. Ještě bych chtěla dodat, že tuto "obyčejnou" směs bylinek si můžete nechat udělat u bylinkářky a budete mít to samé možná i lepší, jen bez toho marketingu..čaje jsou boží, jsou zázrak (společně s životosprávou), ale tohle jsou pro mě předražené, přemarketingované blbiny, na kterých chtějí jen vydělat. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Díky za upřímnost Domi, jsi skvělá! Já si myslím, že některé bylinkové čaje můžou určitě pomoct po zdravotní stránce, já mám třeba kopřivový na žaludek a když mě bolí břicho, tak mám pocit, že ho to trochu uklidní. Ale to jsou čisté bylinky a ne žádné hnusy. Ale obecně s tebou naprosto souhlasím. To je jak vytloukat klín klínem, jíst nezdravé jídlo a komplet špatně, necvičit a pak do sebe cpát hubnoucí přípravky, abych si pak večer mohla dát chipsy. No.

    Já si myslím, že super je třeba džusový detox. Koukni na film Sick, fat & nearly dead. Je to o chlapovi, který měl tuším 60 dní očistu kdy pil jen džusy čersvě odšťavněné ze zeleniny a ovoce. Je to zajímavé a třeba do toho bych já šla, třeba na krátkou dobu. Nebo krátký půst.

    OdpovědětVymazat
  9. Blbost..to je jasny..ja jim to teda nezrala nikdy :D kdyby to bylo tak jednoduchy tak celej svet netrpi obezitou :D

    OdpovědětVymazat
  10. PŘESNĚ!! "Životní styl, ne dieta" to můžu řikat všem 8205456x a stejně mě asi nikdy nepochopěj! Hlavně teda moje babi, která je celej život na nějaký svý super dietě :D

    OdpovědětVymazat
  11. Už je to několik let, co jsem taky byla jedna z těch holek, co věřily, že jim čaj pomůže zhubnout, ale to jsem byla ještě dítě! :D Naštěstí ale nikdy nedošlo k tomu, že bych si takový nějaký čaj objednala. Pak jsem začala cvičit a změnila životní styl a kila šla sama dolů. A jak jsem si to cvičení zamilovala! Takže tyhle čaje možná tak na pročištění, ale jako hubnoucí kůru fakt ne! :D

    OdpovědětVymazat
  12. Upřímně mě tyhle čaje vždycky lákaly, ale zároveň tomu taky nevěřím...Kdyby to totiž fungovalo, tak jsme všichni hubený, je to asi stejně účinný jako všechny ty krémy proti celulitidě :D
    Simushka in Bubblegum

    OdpovědětVymazat
  13. Jéé, no s tím detoxem s tebou souhlasím, máme už natočené video a chystáme ho po Vánocích, kdy je doba největších "detoxů"... ale podobný názor jako na detox mám i na paleo, no :D Jinak kokosový olej a zeleninu... No, z extrému do extrému, ale kokosát ti teda vážně nedoporučuju, pokud jíš tolik masa (a živočišného tuku), o něm jsem psala taky nedávno článek, je někde na druhé stránce ;)
    Verča :)
    www.nehladu.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Já bych si přála, aby někdo slovo detox a detoxikační diety/čaje/zeleniny/cokoli vymazal všem lidem ze slovníku. Taky bych si přála, aby si lidé vyhledali někde předem ověřené a relevantní informace, než se do něčeho takového pustí. Nevím co přesně znamená projímavá směs, ale už jenom z principu bych do něčeho takového nešla, protože to není fyziologické.
    A s kokosovým tukem souhlasím s holkama z Nehladu, je to koneckonců pořád nasycený tuk a myslím, že na poli tuků máme "lepší" hráče.

    OdpovědětVymazat
  15. Jediný co mě na tom čaji láká je atraktivní balení :D Nějaký ten detox je čas od času fajn, když má člověk zanešený tělo lékama či nezdravým životním stylem, ale tohle? Jestli ale můžu něco doporučit, tak bylinné směsi od Grešíka. Je to asi dost o preferencích, ale mně vyhovuje jejich "ženská" směs, je to chuťově dobře namíchaný a když jsem žila v Praze, pomáhalo mi to hodně na pleť.

    OdpovědětVymazat