DBLOG BY DOMINIKA

pátek 5. února 2016

LUNCH TIP // HERBIVORE


V Praze mám pár míst, kam se pravidelně (spíše alespoň jednou týdně) vracím. Kam se ale vracím ze všech míst nejraději je Herbivore (zastávka tramvaje Výtoň). Nově otevřené veganské bistro/obchůdek. A není to jen díky jejich skvělému jídlu. Denně se tam totiž potkáte s majiteli - Martinou a jejím manželem. A jsou to ti nejúžasnější majitelé pod sluncem. Ditta mi už o nich jednou vyprávěla - jak z nich byla nadšená. Když jsme tam pak přišly společně na oběd, koukali, že my dvě patříme k sobě (dyť jsme úplně odlišně stejný :D - nebo ne?).



Proč je zmiňuju? Protože pokud navštívím podnik, kde je příšerná obsluha, už se nevrátím. Restaurace nejsou jen o kulinářském poznatku, ale i o takovémto přístupu. Já vám za něj děkuji.

A teď už k jídlu - narozdíl od ostatních vegetariánsko-veganských bister Herbivore nabízí (mimojiné i ) luštěniny, které nikde moc nenajdete. Což absolutně nechápu, když jsou tak nejlepší. U jejich konkurence nenajdete fazole, čočku ani cizrnu. Jejich chutě jsou jedinečné - exotické - dochucené jen kořením, bujony a umělé dochucovadla jejich kuchař nezná. A pokud si koupíte datlovou sušenku, je slazena jen datlemi. Nemluvím o jejich hummusu, který mají nejlepší v Praze.

Dále nabízejí zelená smoothies, ale i ty z ovoce (včetně acai), k snídaním nabízejí chia puding s kokosovým jogurtem (<33) a budou i smoothie / acai bowls. Kdy to bude se stopro dozvíte z mého instagramu :D.

Nemám zde narozdíl od jiných míst žádné výhrady a proto jim dávám 5/5 hvězdiček :)

Už jste Herbivore navštívili?

Mějte se krásně,
Domi























Žádné komentáře :

Okomentovat