DBLOG BY DOMINIKA

úterý 25. srpna 2015

PALEO GRANOLA

Nějak jsem se poslední dobou rozreceptovala.. No tohle je nejvíc easy recept, který si maximálně zamilujete. Musli jsem kdysi jedla furt a tohle je moje náhrada za něj. Samozřejmě, že si do něj můžete dát ještě vločky a jiné obiloviny, ale ty nejsou paleo. Navíc - je to takhle naprosto bombastický.

Budete potřebovat jakékoliv ořechy máte rádi (za mě to jsou mandle, kešu, vlašské, pekanové), strouhaný kokos, chia semínka, skořici, vanilku, kvalitní holandské kakao, kokosový olej a pokud chcete, doslaďte si ho javorovým sirupem.

Dejte si rozehřít troubu na 160°C. Do malého kastrůlku dejte kokosový olej s javorovým sirupem, nechte pomalu roztát a mezitím si nasekejte ořechy na malé kousky. Až se olej rozpustí, smíchejte ho se zbytkem ingrediencí (množství oleje a ořechů je jen na vás - jen ať je olej a kakao na každém kousku). Přendejte na plech s pečícím papírem, dejte do trouby nechat opéct. Dávejte bacha, ať to nespálíte. Kakao i kokos se lehce spálí a není to pak dobrý!

Nejlepší je na mé paleo kaši anebo jednoduše s kokosovým mlékem a banánem. Pecka!

A děkuju moc všem za vaše milé komentáře u předchozího článku.
Děkuju!

Domča

So many recipies lately. And this one is super duper easy. Used to eat granola all the time and I really missed it. You can add whatever you want (as ots..) but its not paleo, so here's recipe for my 100% paleo granola. 

You'll need: any kind of nuts you like (I prefer cashews, almonds, walnuts, pecans), shredded coconut, chia seeds, cinnamon, vanilla, cocoa, coconut oil and if you like it sweet, then add some maple sirup.

First of all - preheat your oven to 160°C. In a small pot melt coconut oil with maple sirup. Meanwhile chop nuts into small pieces, add it to the coconut oil and add the rest of the ingredients. Mix well, pour it to baking sheet with baking paper and bake it for about 10-15 minutes. Make sure you dont burn it, cause it gets really easily :D

Serve it with my paleo porridge or simply with coconut milk and banana.

Thank you for all your kind comments in my previous post.
Dominika

4 komentáře :

  1. Ahoj, super recept! Včera jsem nakoupila mix ořechů (naštěstí teď držím očistnou kůru, jinak už by zmizely :D) a odpoledne se chystám roztopit troubu. Jenom jsem se tě chtěla zeptat, když mluvíš o kokosovým mléku, myslíš takový to hustý z plechovky nebo prostě ten nápoj, co se prodává většinou po litru? Díky, seš boží!

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je fakt pecka !
    Miluju všechny ořechy až na para a buráky takže musím vyzkoušet :D !

    OdpovědětVymazat
  3. Objednavas orechy pres internet? Jestli jo, mohla bych poprosit o stranku? Dekuji :)

    Dominiko je to bozi recept!!! :)

    OdpovědětVymazat