DBLOG BY DOMINIKA

pondělí 14. září 2015

EGGPLANT FILLED WITH --- EGGPLANT

Krásné pondělí :)!
Minulý týden jsem vám slíbila recept na bolognese zoodles. No.. Neměla jsem na ně vůbec chuť. Nebojte, recept ale bude. Dneska jsem si udělala dopředu k večeři tyto plněné lilky. Poprvé. A zítra je budu asi dělat znovu. Příprava trvá asi pět minut a po dobu, co se pečou v troubě, můžete dělat x jiných věcí. Chutnala jsem to studené a je to snad ještě lepší než z trouby. Radím vám, udělejte si jich víc. :D

Budete potřebovat:
Lilek
Rajčata
Cibuli
Česnek
Bazalku
Čili
Ocet balsamico
Sůl&Pepř
Olivový olej

1. Rozehřejeme si troubu na 180°C.
2. Najemno si nakrájíme cibuli a na pánvičce s olivovým olejem ji necháme zesklovatět, po chvilce přidáme nakrájený česnek s čili.
3. Lilek omyjeme, rozpulíme, opatrně vyřízneme a vydlabeme vnitřek, který i s rajčaty (na jeden lilek sjem použila dvě rajčata) nakrájíme na malé kostičky a přidáme k cibuli. Necháme 10 minut restovat do změkknutí a přidáme nasekanou bazalku. Dusíme dalších pár minut s balsamicem (cca 2 lžíce). Krásně se vypaří a chuť pak bude lehce nasládlá.
4. Směs přendáme do vydlabaných lilků, zakryjeme plátky rajčat a dáme na cca 80 minut do trouby, dokud lilek (ten v čem je směs) není měkký.

Tip: můžete přidat parmesan nebo mozzarellu!

Dejte vědět, jak vám chutnalo pod hashtagem #hungrydblog :))!

Krásné pondělí,
D.

///

Last week I promised you bolognese zoodles recipe. Well didn't feel doing them. Instead of those I made these filled eggplants... For the first time. And I'm totally making them again tomorrow! They are easy to make and super delicious. Make some more ahead, you wont stop :D!

You'll need:
Eggplant
Tomatoes
Basil
Onion
Garlic
Chilli
Olive oil
Salt&Pepper
Balsamico vinegar

1. Preheat your oven to 180°C.
2. Chopp nicely the onion and roast it till golden, then add garlic, chilli. 
3. Half the eggplant, scoop out the middle and cut it with the tomatoes into small pieces, add it to pan and roast it for 10 minutes until it gets nice color. Add the basil and 2 spoons of balsamic, cook it until it all evaporates.
4. Put the filling into the eggplants, add some sliced tomatoes on top of it and put it in the oven for 80 minutes until the eggplants are soft.

Tip: add some parmesan or mozzarella!

Let me know how you liked it under the hashtag  #hungrydblog :))

Kiss,
D.

13 komentářů :

  1. Easy peasy! A příprava není vůbec náročná, což mě někdy dost odradí si něco takového udělat a lilek miluju, takže moc děkuju za recept a vyzkouším! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, díky za tip, to si s přítelem pošmákneme :)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem to na začátku prázdnin poprvé vyzkoušela a dělám si to hodně často! Jen do směsi ještě přidávám 3 brambory :)

    OdpovědětVymazat
  4. Plněné lilky také dělám a je to hrozná mňamka :) The Colorful Blog

    OdpovědětVymazat
  5. Na podobná způsob jsem dělala plněné cukety a taky bomba ☺

    OdpovědětVymazat
  6. Lilek miluju a s parmazanem nebo mozzarelou to bude epcka :D !

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to vypadá moc moc dobře! Tuhle dobrotu musím co nejdřív vyzkoušet!

    my-innercare.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to vypadá moc moc dobře! Tuhle dobrotu musím co nejdřív vyzkoušet!

    my-innercare.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Mňam! To vypadá božsky.. Budu muset vyzkoušet :)

    Nela z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat