DBLOG BY DOMINIKA

sobota 7. listopadu 2015

LONDON DIARY I.


Den minus druhý - úterý - byla jsem na akupuntuře jako obvykle. Místo obyvklých jehliček jsme s paní doktorkou zvolily body na uvolnění krku & bolesti hlavy. Mám ho opět nějaký posunutý (trpím na to už asi dva roky) a šíleně mě z toho bolí hlava + chtěla jsem to vyřešit, než odjedu ve středu do Londýna. Posadila si mě na takovou tu speciální masážní ''kozu'' a hned s prvním vpichem jehličky se mi udělalo zle
Nevolno, slabo, hlava se mi motala.. Pokračovala dál s dalšími asi 8mi jehličkami. Komunikovaly jsme spolu a já jí řikala, co mi je a tak. Vydržela jsem to asi 3 minuty a musely jsme to sundat, bylo to fakt strašný. Následně jsem jela do školy, kde se mi udělalo ještě hůř a do večera jsem měla příznaky chřipky. Bolest všeho, unavenost, začlo mě bolet v krku. Hmm, to je fakt divný, říkala, že do hoďky po aplikaci budu v pohodě. Napsala jsem jí a dostala jsem pokyn, ať si vemu brufen a jdu spát. Udělala jsem tedy tak.
_________________________________________________________________________
Den mínus první, středa - můj stav byl ještě horší. Divný, já totiž nebývám vůbec nemocná. Jako nikdy. Zrušila jsem školu a byla jsem celý den doma, snažila se ''cítit líp''. Bylo mi katastrofálně. Čekala jsem ale, že to každou chvílí přejde.. Nepřešlo. Večer jsem už z toho všeho byla tak zoufalá, že jsem dala na facebook status, zda někdo není čínský medik. Ozvala se mi jedna slečna, přes kterou jsem to řešila a zde mám odpověď na můj stav: 

''čínská medicína řeší příčinu problému, to znamená, že když se začíná něco takového v těle řešit, tak ve většině případů přicházejí nepříjemné pocity, páč se toho chce tělo zbavovat. a jak to leze pryč, tak to bolí.

a jestli má příznaky chřipky, tak to může znamenat, že se tělo vypořádává s něčím, co bylo někde usazeno a teď se to dostává z těla ven, tak proto taková reakce. imunitní systém to nemusel zachytit protože ho třeba nemá tak silný'' 

Děkuji, konečně mám vysvětlení. Myslela jsem si, že to tak bude.


Den nultý - středa - odlítáme. Ráno jedna tiskovka, pak rychle na finančák, vyzvednout si nové sportovní oblečení a pak rychle zabalit, něco nafotit a na další blogis akci. Nebylo čas odpočívat a možná jsem měla vše zrušit. Třeba by mi bylo líp :) Hlavně třeba v letadle, kde jsem nemohla dýchat, uši mě bolely a celé dutiny pálily natolik, že jsem se ... rozbrečela. AHA.
_________________________________________________________________________
Tak teď k tomu, kde jsme vše sháněli, kde bydlíme atd...
_________________________________________________________________________

Letenky jsme kupovali nezávisle na datumu, šlo nám jen o jejich cenu. Vyplatilo se. Zpáteční letenka nás každého stála 1100,- včetně letištních poplatků. Letenky jsem hledala přes azair.com.

Letěli jsme na letiště Standsted. Odkaď se také musíte nějak dostat do centra Londýna. Chtěla jsem mít vše v klidu připravené, a tak jsem nám sháněla i nejlevnější tranfer už v Praze. Koupila jsem online jízdenky express vlakem (i s wifi!), který nás vyšel každého na další tisícovku (cca 30 liber) do centra (a zpátky pak). Přitom všude na letišti jsou autobusy se zpáteční jízdenkou za 15 liber. Okay. Tak příště už víme.. :D
_________________________________________________________________________
Ubytování jsme měli zařízené přes Káju, děkujeme mockrát. Bydlíme na Kings Cross studentské koleji. Oxford street máme 20-30 minut pěšky. Jupí.
_________________________________________________________________________
Metrem jsme zatím jeli jen jednou - je moc drahé, 2.30 za !jednu! jízdu a to navíc na jejich Oyster kartičku. Tak jsme si radši koupili jednodenní jízdenky na kola, dostaneme se všude a nemusíme se ani obtěžovat, že nám je někdo ukradne. Všude po centru jsou místa, kde si kolo můžete za dvě libry pronajmout (na celý den), kdykoliv vyzvednout a pak zase kdykoliv - kdekoliv do jejich stanic vrátit.


A teď už konečně k prvnímu dni. Bylo mi nejhůř a i když si z 90% prášky neberu, zde nebyla jiná cesta. Ten den jsme viděli:

Tower of London
Tower Bridge
Borough Market, kde jsem se asi zamilovala. Nejkrásnější trhy s jídlem. A to ovoce!
Mnoho dalších uliček a hlavně celé odpoledne pršelo, takže jsme i dost přečkávali v kavárnách a Pretu především :D. Mají tam kokosový bezlaktózový jogurt. Ehm. Láska na první chuť.
Ukončeno malými nákupy na Regents street a Oxford street. V Marks&Spencer jsme se navečeřeli a jeli na kolech domů.















































Budu ráda za jakékoliv tipy, kam se musíme podívat,
Děkuju :)))
Domi

8 komentářů :

  1. Smím se zeptat odkud je ta černá kabelka se cvočky?
    Jinak taky prožívám docela pro mě nezvyklé zdravotní problémy. Druhý večer po sobě jsem měla dutou bolest v rameni, takže spánek skoro žádný, duní mi z toho hlava a celkově cítím, že tělo s něčím bojuje. Navíc v tu nejvhodnější dobu- když se musím učit na spoustu písemek k čtvrtletí, aneb Miluju shodu náhod...

    OdpovědětVymazat
  2. Jestli plánujete celodenní výlet, tak určitě Brighton! :-) Pláž, molo, krásné centrum a uličky, kavárny... A když si v autobuse koupíte denní jízdenku pro dva můžete být z centra za hodinku u Seven sisters :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Domčo Vám to ale sluší s přítelem, jste hrozný roztomilouši :) :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásne fotky, Domi. Inak k tej londýnskej MHD - bola som tam pred necelými dvoma mesiacmi a kúpili sme si oyster (jednu sme už mali z minulého razu) a zaplatili sme si daily cap (tuším to vyšlo 6 libier) a celý deň sme si mohli chodiť MHD ako sa nám zachcelo, ono to po tých cca troch jazdách odrátalo peniaze a potom to už neodrátalo, ale chodili sme si ako sme chceli, busmi aj metrom, všade nás to pustilo ;-) a na druhý deň sme si to šli dobiť a dokonca nám tam necelé dve libry ostali, tak sme 4 doplatili a zase sme chodili celý deň :) Akurát sme na tú možnosť prišli tak, že sme si šli kúpiť klasický celodenný off-peak lístok za 8 libier a teta za okienkom nám povedala, že to je takto výhodnejšie :) A ak sa človek plánuje do Londýna vrátiť, tak oyster nechá a nabudúce už neplatí zálohu za kartičku :)

    Domka Domková

    OdpovědětVymazat
  5. Moc držím palce, aby Ti zdravotné problémy prešli. Viem čím prechádzaš, sama som už takmer štvrtý týždeň doma (na chvíľku s odskočením i do nemocnice :(. )s bolestivou chrbticou. Je to ako na hojdačke raz som hore, raz dole..každý deň už dúfam, že bolesti pominú..predsa len by sa človek už rád zaradil do normálneho života. Je však neuveriteľné, že cez to všetko sa na fotkách usmievaš a výlet si vieš užiť! Londýn je podľa mňa nádherný, mňa úplne očaril !!

    OdpovědětVymazat
  6. Koukala jsem na snapu, že jsi byla v Camden. Kousek od tamtaď bydlím :D Jinak Tyrrell's jsou úplná závislost, kupuju si je tu furt...hrůůůůza :D moc krásný fotky, Domi! Užívejte si to tu, jak to jen jde :* <3
    K.

    OdpovědětVymazat
  7. Domi, preji rychle uzdraveni!! :)
    Vim, o cem mluvis, casto se s tim u pacientu setkavam, ze i po sebemensim uvolneni nejakeho segmentu tela dochazi i nezadoucimu uvolneni techto onemocneni. Telo to vlastne bere poradne z gruntu a snazi se výecit.. :) Neni to nic neobvykleho, ale sama ze sve zkusenosti vim, jak je to neprijemne. At je ti brzy lepe!!

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to mě fakt mrzí, snad Ti bude brzy líp a že už se Ti nikdy nic takového nestane. Ta lidská těla jsou přece jenom pořád ještě záhada, co? : No, každopádně krásný fotky, v Londýně jsem byla a bylo tam nádherně, tak užívejte! A jestli jste ještě nebyli na London Eye, určitě to stojí za to!

    Klára
    NARA blog
    www.natalieklara.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat