DBLOG BY DOMINIKA

neděle 13. prosince 2015

OAT PORRIDGE



Dnes a denně mi chodí dotazy, jak si ovesnou kaši připravuji. Myslím, že to je dost individuální, protože každý má kaši rád trochu jinak... A každý je na jiné "dietě". Každý den si je dělám od oka, dám cca hrnek vloček do malého hrnce a zaliji přibližně 3/4 hrnkem vody, zasypu skořicí a přidám vanilku.

Na mírném ohni vločky vařím (cca 5 minut), dokud se nenasáknout a neni z nich kaše (jak předvídatelné :D). Pokud je moc tekutá, přidám vločky, pokud hutná, zaliji více vodou.


Servíruji jí s ovocem a chia semínky. Mimochodem kaše z vody nemá moc chuť, ze začátku mi moc nechutnala, ale teď si bez ní nedokážu představit ráno. Ovoce ji krásně ochutí. 

Pokud rádi sladíte, není lepší způsob než rozmačkat banán a společně s vločkami ho uvařit.

Pro dochucení můžete použít javorový/datlový sirup, mražené ovoce, ořískové máslo (bacha na arašídová - většina jsou slazené!), ořechy, semínka, sušené ovoce (datle!!!! - mňam!), sojové jogurty&puddingy - cokoliv máte rádi.

Mléko použijte dle chuti - ořechové, sojové, kokosové, rýžové... 

_________________________________________________________________________________

Je vážně těžké napsat recept na "tu dokonalou" ovesnou, protože každý si časem udělá "ten nejlepší" vlastní recept.
_________________________________________________________________________________

(Mám ale v kapse jeden super recept, který až příště)


Budu moc ráda, když se o svůj recept o nejlepší kaši podělíte v komentářích.

A pokud chcete kaši nabitou plnou bílkovin, která vás zasytí na x hodin, koukněte sem na mojí paleo kaši. Na instagramu měla ohromný úspěch, stačí se podívat na #paleokaše

Mějte se krásně,
Domit

8 komentářů :

  1. Kaše jsou mým obsolutním favoritem co snídanění týče :-) A nejradši ji mám s pulkou rozmačkaného banánu uvnitř, skořicí,malinami a druhou pulkou banánu a oříškovým máslem:-)
    A nejvíc se povedla když jsem místo malin daka do kaše vařenou dýni, s kešu máslem, LAHODA! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja sa každé ráno ponáhlam do školy :D, takže si len vločky zalejem horucou vodou z konvice, pridam kakao a ovocie co je poruke. Urcite to nie je ta "najdokonalejšia", ale určite najrychlejšia :D a to mi stači <3.

    OdpovědětVymazat
  3. Kaše jsou můj každoranní rituál. O:) Den, který nezačíná kaší, nekončí dobře!:D Kravskému mléku se vyhýbám, protože mému trávení nevyhovuje. Nahrazuji ho "zajícem" (sušené sojové mléko, nejraději mám zajíce s příchutí smetany). Zkoušela si někdy? Samotná kaše jen z vody by mě asi neuspokojila, do kaše stačí klidně jen 1-2 lžičky a hned to líp dochutí:)

    OdpovědětVymazat
  4. Za mě je určitě nejlepší kaše vařená v mandlovém/sojovém mléce s chia semínky, 85% nebo raw čokoládou, banánem, madlemi apod. :) a když není čokoláda tak peanut butter :)

    OdpovědětVymazat
  5. Kaše jsou v zimě má nejčastější snídaně :) ! Nejraději ji mám uvařenou v neslazeném mandlovém nebo kokosovém mléce s holadským kakaem,kešu máslem a banánem. Výborná je taky když do ní během vaření přidáš nakrájená jablka na kostičky :) !

    runeatandtravel.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Ovesným kaším jsem naprosto propadla! :3 Nesnídám v podstatě už nic jiného! :D A ta tvá vypadá přímo famózně, takže zítra určitě vyzkouším! Děkuji za tip :3 <3 Jestli by si se chtěla podívat, zrovna jsem na blogu napsala článek o józe a jelikož vím, že si józe teď propadla, byla bych ráda, když by ses podívala :)

    http://nikiexx.blogspot.cz/2015/12/namaste-yoga.html

    OdpovědětVymazat
  7. Domí, kde nakupuješ přes zimu ovoce? Ve většině obchodech mi to ovoce přijde šíleně umělý a třeba jablka absolutně nejedlý :/ .. Jinak tvoje kaše vypadají úžasně, hlavně si s tím dokážeš vyhrát. Já po ránu na vyhrávání s jídlem nemám moc času, jsem spací člověk, takže moje kaše po ránu vypadá asi tak, že dám rozmixované vločky do mléka ohřeju a zasypu skořicí, občas si nakrájím banán :). Je to rychlé a dobré. Rozhodně mě to nabije tak na 4 hodiny, než mi zase začne kručet v břišku :( (Jsem velkej jedlík :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :))) Kupuje často v Lidlu, ale mají všude asi stejný, taky mi ted nic moc nechutná.. Kupuj sezonní ovoce, to je nejlepší :)

      A k tomu servírování... No ono mi to nezabere o moc vic casu.. Už jsem si za tu dobu zvykla to automaticky takhle rovnat :D

      Vymazat