DBLOG BY DOMINIKA

pondělí 18. ledna 2016

TRAVEL DIARY - BUDAPEST I.


Ahoj :)))

Tak první Buda-pešť report je tu. Byl to veeliiiceee náročný den a teď mám co dělat, abych nezavřela oči a neusla ( je 18:09). Včera v 11 v noci nám odjížděl autobus přes Brno&Bratislava až do Budapeště. Abych se vám přiznala, vůůůbec jsem nebyla na výlet připravená a nevěděla jsem, co mám čekat. Jen mi všichni řikali, jak je B. úžasná, nádherná a skvělá.. Ani jsem si nestihla do mapy zašrtat turistická místa. :(

Přijeli jsme o 3/4 hodiny dříve. Přesnějí v 5:30 a teď co s náma? :D Promrzlí a rozlámaní po příšerné noci jsme došli na hlavní nádraží, koupili si lístek do metra (pamatujete ještě ty kožený sedačky v metru, tak ty tu maj :D) a jeli zkusit náš hotel, zda už mají připravený pokoj. Kdyby ne, plánovali jsme se jít nasníat a přečkat tam.

Díky bohu, že pokoj byl připraven. Bydlíme v hotelu Aria (odkaz), je hned v samotném centru Budapeště a nemůžeme si ho vynachválit. No jen se podívejte, jak krásný to tu máme :) A to nás snídaně teprve čekají! :) Dorazili jsme něco po šesté ráno a už neusnuli. Vysprchovali jsme se, nasnídali zbytky jídel z domova (heh - ups :D),rychle jsem zaškratala místečka a vyrazili jsme se.
















Jako první jsme narazili na Basilicu St. Stephen, která se nachází hned vedle našeho apartmánu, pokračovali jsme ke druhénejvětší synagoze (Dohány ulive) v Evropě a přes Hummus Bar na místní  trhy - Great Market Hall.

Hummus bar všem doporučuji, bylo to naprosto nejnejnejlepší, krom teda velice nepříjemné obsluhy.








Z tržnice, která nás vůbec neoslovila jsme vyrazili na ''vyhlášenou'' ''nakupovací třídu'' - ulička Vaci utca. Nevím, kdo to tak pojmenoval, ale ze 3/4 její délky je ulice pokryta obchůdky se suvenýry. Až na jejím konci jsme narazili na zmenšeniny našich obchodů jako je Zara, H&M, nejmenší Lush, který jsem kdy viděla atd atd..








Následovala Dunajská promenáda, Chain Bridge a Mathias Church, Fisherman’s Bastion + muzea na kopci, s přenádherným vyhledem na celou Budapešť. Jde se nahoru dostat lanovkou za cca 190 Kč (zpáteční), ale to mi přijde jako vyhozený peníze, tak jsme si to vyšli a za 5 min byli nahoře :).




















Ve jsme si krásně prošli a před přístupem do hotelu jsme si ještě dali Asijskou kuchyni :). Mňam!




..... A na pokoji na nás čekalo překvápko :)) Děkujeme!






Jak je doma vůbec? Já jsem z toho počasí uplně nešťastná, protože musím nosit péřovku, kterou nesnášim, ale v ničem jinym teplo prostě neni. ''Its too cold to by pretty'' :D. Alespoň nám ale svítí krásný sluníčko :)

Pusu,
Domi


10 komentářů :

  1. Moc hezký fotky, Domi! Užívejte! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jééé, do Buda plánuju jet v létě, takže už se nemůžu dočkat, když to vidím :)

    OdpovědětVymazat
  3. Teda, mate krasne slunecno. V CR je taky pekna kosa. Dnes rano -12, paradicka :D

    OdpovědětVymazat
  4. Zkus obchod Nubu (Andrássy út 13), naprostá láska!

    http://nubu.hu/en#nubu/2015-fall-campaign-3/150301_BAL_PHO_nubu16815_campaign

    OdpovědětVymazat
  5. krasny fotky a ta perovka ti nahodou moc slusi! :))

    OdpovědětVymazat
  6. Já myslím, že Ti péřovka hodně sluší Domčo :) Jinak u nás v Pardubicích mrzne jako blázen, ale nesněží.
    Fotky jsou krásný, Budapešť je město, kam se určitě chci taky podívat

    OdpovědětVymazat
  7. Máte krásný počasí, já když byla v Budapešti, tak jen lilo a já si z ní skoro nic nepamatuji, jak mě to v tom nečasu nebavilo :D

    OdpovědětVymazat
  8. Nádherné fotky, už se těším na další dávku :)
    PS: Konečně blogerka, u které mám pocit, že je jí taková zima, jako mně :D

    http://moimelea.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Parádní fotky, užívejte! ☺ U nás bylo ráno -18 (!!!) stupňů, takže jsem dneska vyrazila do školy navlečená jako sněhulák :D

    OdpovědětVymazat