DBLOG BY DOMINIKA

úterý 19. ledna 2016

TRAVEL DIARY - BUDAPEST II.


Možná to bude vypadat, že jsme toho včera nachodili málo, ale není tomu tak, večer jsme se ještě šli projít na místní ''Petřín a vše dohnali :)). Dopoledne jsme se vrhli na pár obchodů - hlavně Oysho&Zara home. Mám poslední dva měsíce nejakou krizi a nevim co s tim, oblečení si vůbec nenakupuju, vůbec se v tom necítím dobře a už mi to vážně leze krkem... Pfuuu :/ nějaký tipy jak to přežít?

Po obchodech jsme se vydali po nádherné Andrássy Ut, kde najdete designerské obchody, muzeum terroru či místní operu. Ulice je šííleně dlouhá, ale vážně stojí za to. Každá z budov je unikátní a cíl, za kterým jsme šli taky.  Heroes square, Millennium Memorial, úžasný skluziště (oproti Praze docela drahý - v přepočtu 150 za hodinu bruslení a 80 korun za půjčení bruslí) a lázně, kam jsme se bohužel nedostali, byly zpoplatněny a neměli jsme plavky, tak jsme si je jen vyfotili a při příští návštěvě stopro půjdem :).

Cestou zpět jsme se stavili ve Vapianu na oběd, dali si kafe, rozhlídli se v našem hotelovém (Aria hotel) baru (je umístěn na střeše hotelu a něco tak nádhernýho jsem už dlouho neviděla...!) a vyrazili na další tour.

Je to tu nááádherný! A už se těšilm, až přijedu zpátky :)

Komu se to tu taky tak líbilo? :))

///

It might seems we didn't do so much things like the other day, but we had a long walk in the evening :)). In the morning we went to some shops, especially Oysho and Zara home, which I absolutely lo-ve! 

After that we went through the Andrássy Ut, where you can find designers shops like Luis Vuitton, Chanel etc etc.. Its such a long street! But all of the building are so unique and beautiful. You'll find here Opera, Museum of Terror and in the end Heroes square, Millenium Memorial and Ice ring. Around these there are huge thermal baths, where we didn't go. You have to pay some kind of money and we didn't have a swimming costumes with us. But the next time, I am sure, well go :)

On our way back we had a lunch at Vapiano and a coffee at our Aria hotel. Also took a tour around and ended up in the sky bar - the most beautiful view I have ever seen from a hotel. 

Budapest is so beautiful!

Whos with me?

Domi





















15 komentářů :

  1. Prostředí kluziště a lázní je fakt krásný :) A pak ty fotky se západem slunce, luxusní

    OdpovědětVymazat
  2. Po tvém travel diary z tohoto krásného města uvažuju o tom, že bych tam taky vyrazila. Vypadá to nádherně a lákavě. Strašně moc se mi líbí tvoje předposlední fotka. Je tam nádherný světlo :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné fotky, veľmi sa mi páči to tričko Gisele. Budapešť je sen, snád ju tento rok navštívim. :)

    http://nicolland.blogspot.co.at

    OdpovědětVymazat
  4. Teda Domčo, úplně jsi mě nalákala někam vyrazit! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jeeeď :))))))) Zkouškový už je skoro u konce, tak do toho :)!

      Vymazat
  5. Budapešť milujem najviac a mali by ste ísť tiež počas leta, vtedy má úplne inú atmosféru a hlavne je tam v tom čase veľa mladých, čím ju robí takú odviazanú a pohodovú.:)

    OdpovědětVymazat
  6. Domi, Budapešť miluju, jsou tam skvělí lidé a skvělá atmosféra...jak je ostatně vidět i z tvých fotek :))
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna teda ty lidi tam jsou snad ještě víc nepříjemní než v praze :D z toho jsem byla fakt smutná :( Ale jinak naprostá nádhera, rozhodně se vracím :)

      Vymazat
  7. Byla jsem tam minulý rok v létě a to je tak nádherný město. Na jednu stranu v některých věcech několik let za ČR (například metro, tramvaje a celkově infrastruktura) no ale na druhou stranu o 1000% modernější město co se týče různých obchodů, moderních bister a dalších podniků, které sledují trendy a takové tam jsou opravdu na každém rohu. Navíc v létě bylo úplně nádherné to, že si tam spousta lidí otírá na dvorcích letní restaurace s úplně nádhernou atmosférou. Určitě si Budapešt nenechám ujít znova, protože to je vážně poklad a je to kousek od ČR.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No na metro jsme koukali jak puk, dyt v tech vagonech jsem jezdila jako mala, když mi bylo 6 :D

      A i ted v zimě to mělo svoje kouzlo teda.. ale to asi jen tím sluníčkem, jak jsme měli, kdyby bylo zataženo, tak to tak pěkný mít nebudeme :)

      Vymazat