DBLOG BY DOMINIKA

čtvrtek 25. prosince 2014

ČOKOLÁDOVÉ TRUFFLES A MRKVOVÉ KULIČKY







Když jsme s mamí před 2 měsíci fotily cukroví pro OC Nový Smíchov, chtělo se mi brečet. A to jako dost. Moje první paleo Vánoce přede mnou a já budu bez maminčinýho nejlepšího cukroví!?! Sladký miluju. Jakýkoliv. A letos si nemám dát? Po pár dnech mě panika přešla a vyměnila jsem jí za myšlenky, že ostatní přes Vánoce ztloustnou, já zhubnu.


No... to mě taky přešlo a před pár dny jsem si udělala paleo cukroví. Hah! Ale neztloustnu. Je bez přidaného cukru a oslazený ovocem. Skvělé jako odpolední snack. Odpolední bezvýčitkový Vánoční snack. :))

CARROT CAKE RAW BITES
Na 21 KULIČEK jsem potřebovala:
  • 200g nastrouhané mrkve
  • 90g vlašských ořechů
  • 80g strouhaného kokosu
  • 10 čerstvých datlí - můžete použít i sušené, nechte je jen přes noc ve sklenici s vodou
  • lžičku skořice
  • lžičku strouhané vanilky / vanilkového extraktu / zrníčka z lusku vanilky
  • jedno strouhnutí muškátového oříšku
Na obalení:
  • strouhaný kokos / mleté oříšky (já použila opečené lískové) / kakao / semínka ...
Vše jsem dala do food procesoru a mixovala jsem, dokud se vše nespojilo (v průběhu jsem přidala 3 lžíce vody). Vyválela jsem stejně velké kuličky, obalila ve strouhaném kokose, oříškách a dala do lednice.




Na ČOKOLÁDOVÉ TRUFFLES budete potřebovat:
  • půl plechovky kokosového mléka
  • 70g čokolády - použila jsem 99%
  • 5 čerstvých datlí
  • 5 lžic chia semínek
  • vanilkový extrakt
  • kakao na pečení
Kokosové mléko jsem dala pomalu ohřívat. Než začalo bublat, stáhla jsem ho a nasypala do něj čokoládu. Nechala pár minut stát a poté pořádně rozmíchala. Přelejte do foodprocesoru s datlemi, chia semínky, extraktem a mixujte dokud se datle nerozsekají. 

Přelijte do nádoby vyplněnou potravinářskou folií a dejte ztuhnout do ledničky. Druhý den vytvarujte kuličky. Tentokrát s nimi musíte pracovat hodně rychle. Kuličky by se Vám roztekly v dlani. Obalte v kakau. Skladujte v ledničce.

Malá rada - 99% čokoláda není vůbec sladká a 5 datlí mi přišlo sladkých až moc (nebo jsem si na sladké už odvykla?). Pokud tedy budete pracovat se 70% čokoládou, nedoslazujte. :)

Dejte vědět, jak Vám paleo cukroví chutnalo a jestli děláte podobné :)
Pusu a Krásný den, Vaše D.

9 komentářů :

  1. Ahoj Domi, mě by zajímalo, jak jsi se rozhodla jít na paleo, jaké to bylo na začátku, co to obnáší, jak na to reagují lidé a tak.. Uděláš nějaký takový článek? :)

    OdpovědětVymazat
  2. chtela bych se zeptat, jestli v ramci PALEO diety jis treba taky mamuty, jako jedli lide v paleolitu? lovis je nejak? udelej o tom prosim clanek:) dekuju

    OdpovědětVymazat
  3. jé, tak to musím vyskúšať! Určite to bude chutiť ešte lepšie ako to vyzerá :) A držím prsty blogu, je super, nech sa Vám darí!

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Domčo, chtěla jsem se tě zeptat, jestli jsi už slyšela, o PaleoHypnotizo? Jedná se o zabíjení zvířat hypnotizací a nadále vytvoření podobných kuliček z nich. Zvířata tímto způsobem netrpí a hlavně velice dobře chutnají.
    Pokud bys měla zájem o pár informací, neváhej mě kontaktovat na email paleohypnotizo@gmail.com
    Rádi bychom s tebou spolupracovali do budoucna. Veronika Kudrnová a spol.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. PaleoHypnotizo je skvela vec. Mame doma nekolik produktu ze zvirat, ktere byly zabity touto setrnou metodou. Doporucuji PaleoHypnotizo vsem!!

      Vymazat
  5. Ahoj, já mam asi fakt blbý dotaz, ale nesnášim kokos :D četla jsem, že kokosový olej tu chuť nemá, ale co to mléko?
    Děkuju, Pája

    OdpovědětVymazat
  6. Kokosový olej má kokosovou chuť a mléko taky. Zkus vyměnit za jiná ořechová mléka :)

    OdpovědětVymazat