DBLOG BY DOMINIKA

úterý 23. prosince 2014

FOODFOODFOOD



Krásné předvánoční odpoledne Vám všem :)!
Konečně (aspoň nějaké) recepty!!. Těch čekejte spoustu. Na jídlo myslím 24/7 a nikdy jsem nepochopila, jak se někdo může ''zapomenout'' najíst.... To vážně jde?! :D

Uvidíte, že paleo je super a rozhodně né nuda, jak si většina lidí myslí. Postupem času se budu věnovat v každém článku jiným skupinám jídla (cukry, obiloviny, luštěniny, mléčné výrobky) , proč je nejím a proč mi tolik vajíček neublíží ;).




Mezi mé oblíbené náhražky jogurtů je cokoliv s chia semínky. Takže na jeden z mnoha chia puddingů přidávám recept :)

KOKOSOVÝ CHIA PUDDING:
  • kokosové mléko nebo kokosový krém - malá plechovka
  • chia semínka - půl hrnku
  • strouhaný kokos - půl hrnku
  • sladidlo - banán / med / javorový sirup / datlový sirup / kokosový cukr / cokoliv máte rádi / nic - jako já
Všechny ingredience smíchejte dohromady a dejte do ledničky alespoň na 2-3 hodiny.  Chia semínka nasáknou kokosové mléko, přestanou křupat a ¨zpuddingovatí¨.




Z instagramu Vám může být úplně jasné, že vajíčka –celým srdcem– miluju. A za skoro rok, kdy jím vajíčka denně jsem to vychytala a můžu s klidnou hlavou říct, že je umim připravit. Těšte se na recepty na palačinky a ovocné kaše :)



Ten steak není plesnivý, to je/byl pepř :D













Před týdnem jsem zjistila, že do Whole30 byly nově přidány brambory. Nic lepšího než to oslavit hranolkama mě nenapadlo.. A i když miluji batátové hranolky, tak teď si ty bramborový můžu dávat bez výčitek. Juchůů :)

PEČENÝ LOSOS S VAŘENOU BROKOLICÍ A HRANOLKAMA


  1. Umyjte lososa. Položte na plech s pečícím papírem (bude se pak lépe mýt), pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete, natrhejte na něj čerstvý rozmarýn a vložte do trouby pod gril.
  2. Brambory nakrájejte na hranolkové proužky, vložte na chvilku do studené vody (zbavíte je nadbytečného škrobu) a řádně osušte. V míse smíchejte s červenou paprikou, solí, pepřem, peperonccinem a přidejte na plech k lososu.
  3. Mezitím oblanžírujte brokolici (na 3 minuty do vroucí vody a poté rychle zchladit v ledové vodě)
  4. Hotovo :)











Salát s krůtím masem pokapaný bazalkovým olivovým olejem (Billa).
Přeji Vám nejkrásnější svátky a bohatou nadílku zítra :)
Pusu D.




10 komentářů :

  1. No super recepty ty já si ráda ukládam :-) těším se na další tvoje příspěvky :-) krásné fptky!

    OdpovědětVymazat
  2. Krááááááása, jenom taková maličkost neřiká se spíš SEMÍNKY, místo semínkami? :) To vůbec neber jako hejt ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Ta vajíčková omeleta vypadá neodolatelně! Vím, že se o ní tady nepíše, ale zaujala mě nejvíce. :-D Je na ní bazalka, že ano? Sounds delicious...

    Všimla jsem si té brokolice v receptu na losos, tak jsem se chtěla zeptat, jestli jsi už jedla brokolicovou polévku, protože to je něco, co bych třebas doporučila z mé strany já, jelikož patří na samotný vrchol mých oblíbenkyň. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je na ní babyšpenát, který jen nechám podusit pod pokličkou :)))))

      Brokolicovou jsem měla jen párkrát,ale doma jí neděláme, protože jí skoro nikdo nejí :))

      Vymazat
    2. Nevím, jak jsem si to mohla splést, ale stává se, že. :))

      Upřímně ti řeknu, že brokolici ze srdce nemám ráda, ale v té polívce mi poprvé nevadila její chuť. Ono určitě taky záleží na receptu, ale za sebe fakt chválím. :-D

      Vymazat
  4. Uzasne fotky, inspirace...sleduju:) i na insta:)

    OdpovědětVymazat
  5. rozhodně ANO !! mňam Domi ! Já věděla, že to s blogem rozjedeš :-))) krásné Vánoce ti přeju :-)

    http://franchemeetsfashion.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Tvůj instagram žeru a stejně jako Ty jsem velký milovník vajíček, takže je můžu na jakýkoliv způsob. ta omeleta s baby špenátem vypadá lákavě, to musím zkusit.

    OdpovědětVymazat
  7. Domi, mohla byses zeptat své mámy, odkud je ta škrabka julienne co si s ní děláš ty hezounké okurky a mrkve? Jednu jsem si koupila, ale jen delá ty proužky a mrkev nemá vroubky :( moc díky**

    OdpovědětVymazat