DBLOG BY DOMINIKA

pondělí 24. srpna 2015

PART TIME PAEGAN (PALEO VEGAN)? WHY NOT.

Krásné poledne, víkend je za náma (já ani nevím, co jsem vlastně dělala :D) a chci se omluvit za to, že tento článek bude trošku delší než obvykle. (Omlouvám se proto, protože dlouhý články jsou nuda a nikdo je nečte, ale pokud ho přečtete, budu jedině ráda! - potřebuju slyšet nějakou odezvu)


První věc je ta, že včerejší večer byl naprosto skvělý!. Uspořádala jsem první venkovní cvičení a daly jsme si s holkama pořádně do těla. Měla jsem dost namožený zadek, takže jsem neplánovala, že si s holkama zacvičím, ale nemohla jsem je v tom nechat a šla do toho. Teď si to dost vyčítám, protože jsem bolestí v noci nemohla spát. Pokaždý, když jsem se jen pootočila, tak jsem se vzbudila. Ale jak řikám - sezením na zadku, hezkej zadek mít nebudeš :D

(otázka - mám začít takové venkovní tréninky dělat pravidelně? budete chodit? a kdy - víkendy nebo všední dny k večeru?)

Druhou věcí je ta (a to jste mohli zaregistrovat včera na snapchatu..), že se mi za poslední dobu dost zhnusilo maso. Když si ho udělám sama, tak si to nedokážu užít a je mi špatně. Nacpu to do sebe ale i tak, protože bílkoviny jsou bílkoviny a já sportovec. Nemám na něj chuť, nevyhledávám to a představa, že si dám steak mě asi i trošku děsí... 

+ jsem se teď snažila dost omezovat sacharidy do ketozy (maximálně 50g sacharidů denně), abych trochu zhubla. Tak s tímto masovým problémem asi můj pokus o ketózu končí, protože mi je přednější moje zdraví a vnitřní pohoda. S jídlem dost psychicky bojuju. A omezování zeleniny a ovoce je pro mě asi to nejhorší, co můžu dělat. Navíc když si pak dám o kousek rajčete víc, tak už mám výčitky. (To jen trošku blíže k mému problému.)

Dneska jsem si dala (snad svojí první) bezvaječnou snídani (viz můj instagram) ve formě kopy rajčat, okurky, avokáda a paleo musli s banánem a kokosovým mlékem a byla to naprostá pecka. Moje nová nejoblíbenější snídaně? :))))))

Uvidíme, co se v následujících dnech bude dít, nebudu to lámat přes koleno, když chuť bude, bude a dám si. Budu to různě kamuflovat do salátů a tak.

 Jediné, co vám mohu říct je to, že moje vegan nejlepší kamarádka skáče radostí :D.

////

Hi everyone, the weekend has passed and I just have no idea what I was doing :D. Let me apologize for this long post, I don't do it often, but I need some of your advise.. (Apologizing for it because no one reads long posts, they are really boring! :D).

First thing I want to say is, that yesterday evening was amazing. I organized an outside workout for all of you and I think girls liked it.  I didn't want to workout with the girls cause my but hurts from the last butt&legday, but I couldn't help it and did it anyway. Now I really regret it. Cause every time I moved in the bed while sleeping, I woke up in a huge pain. But as I say - you have to work hard for what you want. And I want to have a nice butt :D.

The other thing I want to talk about is my relationship to meat. Something has happened and I feel disgusted eating it. I dont want it, I can't smell it, even cook it. Nothing. When my mum prepered it, it was okay. But I want more veggies and fruits. And thats just really hard when you're trying to be in ketosis to loose some weight. 

Have to somehow find the healthy balance. I want to be happy. It's not okay to regret eating one extra tomato right? It's not mentally right, when you love fruit&veggies this much and you restrict it.

Todays breakfast was a huge plate full of tomatoes, cucumber, avocado and followed by paleo granola (recipe coming soon) with banana and coconut milk. It was amazing, even though it was my first eggfree brakfast in my paleo time.

So if you are wondering what I will do with my life now - If I'll feel like having a meat, I''ll have it, if I don't, then don't. Simple as that. Remember - happines on the first place! :))

That's it, sorry again for such a long post, leave me a comment, what you think.

Kiss,
D.










Svetr / Sweater - Mango
Kalhoty / Trousers - Only
Boty / Shoes- Tommy Hilfiger
Náramek / Bracelet - LiveLokai, Paul Hewitt
Hodinky / Watch - DKNY
Rtěnka / Lipstick- M.A.C Kinky

Pokud hezky okomentujete (musíte být registrovaní!!!) mojí kolekci na dejmidárek, budete mít možnost vyhrát nejlepší Zootí triko

22 komentářů :

  1. Ahoj 😊 super článek, mrzí mě, že bydlím daleko od Prahy, jinak bych na cvíčo určitě zašla! Jinak jsi dobrá, pokud nejíš maso. Já jsem celiak a při představě, že bych nejedla ještě k tomu všemu maso, je hrozná 😃 jo a máš super vlasy 👌🌸

    OdpovědětVymazat
  2. "Hnusi se mi maso'' To znam moc dobre. Uz jako mala holka jsem maso nevyhledavala, ale za posledni 3 roky si prochazim obdobim, kdy mi maso nevadi, jim ho treba 4x tydne, ale pak jsou dny, kdy ho nemuzu ani videt. Momentalne se mi dela zle z burgeru a podobnych jidel z mleteho masa. Ale jak pises, nema cenu neco lamat pres koleno. Telo si o maso rekne samo :)

    OdpovědětVymazat
  3. Myslím že se až moc hlidas a trochu to prehanis. (O kousek rajcete vice?!) Postavu mas super i když chceš zhubnout a dále něco vylepšit :)

    OdpovědětVymazat
  4. Domci, je mi líto, ze sem vcera nebyla, ale vrátila sem se z dovci a nejak sem nebyla schopna nikam dojit.. Priste urcite zajdu, protoze me tvoje posty bavi a cvicit se musi 😄 jinak nechuť k masu chapu, takx ho moc nemusím a raději si dam těstoviny či zeleninu. Nabazit se ale nemuzu ryb.. ☺️ Barush ze Sweet-World-by-Barush.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Jee tak z toho masa mam taky radost, jim vegansky, takze se kazda inspirace jak na vegan strave hubnout hodi :D

    OdpovědětVymazat
  6. Myslím že se až moc hlidas a trochu to prehanis. (O kousek rajcete vice?!) Postavu mas super i když chceš zhubnout a dále něco vylepšit :)

    OdpovědětVymazat
  7. Achjo, fakt lituji, ze nebydlim v Praze. Tak moc bych chtela s tebou cvičit! A k tomu jídlu. Myslim, že bys to mela asi trosku s někým řešit koči. Máš nádhernou postavu, holky by zabíjely, aby vypadaly jako ty. A to, ze si dáš o kousek nejake zeleniny nebo ovoce neni nic špatného, ale naopak, tvoje tělo to uvítá :) To, ze ted nemáš chuť na maso neni nic neobvyklého, každy to tak ma :) ono se to zase časem otočí, ale hned bych do veganství neskákala :) az budes mit na maso chuť, tak si prostě dáš :) chuťové pohárky se taky jednou za čas musi zbláznit :D

    OdpovědětVymazat
  8. Cim tedy nahrazujes maso, aby jsi nahradila prijem bilkovin?

    OdpovědětVymazat
  9. paegon pro mne asi není, ale na fotografiích ti to moc sluší, líbí se mi ten svetr, na tomto místě také občas fotím a když vidím, kolik blogerek tam fotí, tak si říkám, že je divný, že jsemještě nikdy nikoho nepotkala,začátkem září budu zas v Praze, tak ybch ráda zareagovala na tvojí nabídkufotografování a i tě ráda viděla;))

    OdpovědětVymazat
  10. Jak sama píšeš, nemá cenu to lámat přes koleno. Já taky měla období, kdy jsem maso nemohla ani pomalu cítit, ale potom jsem po půl roce dostala chuť a mohla jsem ho normálně jíst :) Jinak ohledně těch výčitek, že jsi snědla o jedno rajče navíc, zkus na sebe nebýt tak přísná a uvědomit si, že to děláš pro sebe a že tě to baví :) Když jsem si tohle nacpala do hlavy (a že mi to trvalo!), tak jsem potom začala být mnohem spokojenější :)

    OdpovědětVymazat
  11. S masem to mam podobny, obcas si teda nalozim, protoze jak rikas bilkoviny jsou bilkoviny, ale zacina mit takovou divnou "zvireci" chut, takze ho malokdy dojim :D je to psychicky, ale kdyz jsem se prestala nutit, tak jsem na nej asi po mesici dostala chut, telo si proste rekne.

    OdpovědětVymazat
  12. Chápu tě, moje dost dobrá kamarádka to tak má taky, byli jsme spolu na večeři a daly jsme si kuřecí salát, protože fitness. A jak nám to přinesli na stůl tak se tak na to podívala a zjistila že nemá chuť na maso, vyjedla jenom tu zeleninu tak číšník se na ní divně díval, nemohla jsem ji pochopit pořád, pak mi to nějak vysvětlila, že i já mám občas dny, kdy nemám chuť na maso, jinak OUTFIT je krásny, na tu rtěnku se asi v M.A.C. kouknu :)!

    http://natalimae.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. Nebylo to nic dlouhýho 😝 bezva článek. Trochu mě děsí, že se takhle jakoukoli drobnost navíc vyčítáš, když vím, že máš skvěle vysportovanou postavu. 😊 a jinak- skvělé fotky 👍🏼👌🏽

    OdpovědětVymazat
  14. Krasny outfit :)) to za prve, za druhe Domco!! Přestaň si cokoliv vyčítat a ono vse pujde samo ;) vlastní zkušenost...myslim, ze uz tak toho tolik nesníš, spoustu veci nejis, tak si užívej toho co mas rada :* a za třetí :D brala bych venkovní workouty rozhodne častěji! V tydnu k veceru super a nebo o vikendu trosku drive nez az v 7...

    OdpovědětVymazat
  15. Teeeda, to jsou krásný fotky. Moc ti to sluší! :))

    OdpovědětVymazat
  16. Chapu to ze se ti hnusi maso..sem na tom podobne...absolutne ho nevyhledávám,nechutna mi...chut mi pripomina podrážku a kdyz nezbyva nic jineho dam si trochu to kureci....jinak ho nevyhledavam. V jidle sem vybiravec a po dost vecech je mi i spatne...takze te absolutne chapu :)

    OdpovědětVymazat
  17. Já byla celý život dost vybíravá a vždy jsem jedla jen kuřecí maso, poslední rok jsem se ale i zamilovala do tataráku a s žádným masem jsem neměla problém. Před dvěma měsíci jsem se přestěhovala do Anglie a když jsem viděla ty ceny masa, co tu jsou, věděla jsem že si ho nebudu moct dovolit a bála jsem se toho, že mi bude chybět. Už dva měsíce nejim maso a ani mě to nenapadne. Že bych na něj třeba měla chuť nebo potřebebu si ho koupit. Naopak jsem teď hodně začla ujíždět na ovoci a zelenině, kterým jsem zase v ČR moc nedala. Takže si myslim, že pokud bílkoviny dodáš tělu jinak a to maso ti nechybí, nevidim na tom vůbec nich špatného :)

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj Domco, ja jsem taky byla asi 2 roky na paleo strave a pak jsem se zacala zajimat o to jak se zachazi se zviraty na porazce a tim se mi taky maso znechutilo. Tak jsem ho pul roku vubec nejedla a ted se k tomu postupne vracím. Ono si o to telo reklo tak nejak samo. Nejdriv jsem zacala přidávat ryby a pak postupne kruti a hovezi maso. Tak pokud na maso ted chuť nemas, tak treba zase za nejakou dobu se to změní...

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj Domco, ja jsem taky byla asi 2 roky na paleo strave a pak jsem se zacala zajimat o to jak se zachazi se zviraty na porazce a tim se mi taky maso znechutilo. Tak jsem ho pul roku vubec nejedla a ted se k tomu postupne vracím. Ono si o to telo reklo tak nejak samo. Nejdriv jsem zacala přidávat ryby a pak postupne kruti a hovezi maso. Tak pokud na maso ted chuť nemas, tak treba zase za nejakou dobu se to změní...

    OdpovědětVymazat
  20. Pokud na maso nemas chut a tvoje telo si o nej nerika, tak si myslim, ze je fajn ho na nejakou dobu vypustit. Ja jsem sama byla rok vegetarian a po case si telo o maso reklo. Ted ho mam 1krat za 14 dni a uplne mi to staci. Chtela bych se k vegetarianstvi vratit, uz kvuli tomu,jak je zachazeno se zviraty ale vim ze by mi maso chybelo.
    A skvely outfit.:-)

    OdpovědětVymazat
  21. Mám to jako ty.. celý život jsem jedla jen kuřecí maso - ostatní masa mi prostě nechutnala. No a v posledních pár měsícech jsem zjistila, že i to kuřecí musím jíst na silu a tak jsem ho začala vynechávat uplně - a vůbec mi nechybí!! Jasně, když mě jednou za měsíc přepadne chut na grilovane kuře, tak si dam par kousků a to mi stačí.. nejsem zapřísáhlý vegan ani vegetarian.. ale maso fakt nepotřebuji, takže naprosto chápu, co tady píšeš :))

    OdpovědětVymazat
  22. Chutě jsou různé, já jsem dlouho měla problém s masem, které jsem si uvařila sama. Vadila mi asi ta příprava, že jsem ho viděla syrové, krájela a tak všemožně, ale zlomilo se to a teď ho vařím ráda a i jím ráda. I když jednou-dvakrát do týdne mi stačí a v restauraci si dávám většinou bezmasá jídla.

    Jinak ketoza není cesta k hubnutí, spíš do ještě větší pasti. Navíc se bez kontroly odborníka teda fakt nedoporučuje. Naproti tomu nemám z fotek pocit, že by jsi to zrovna ty potřebovala :)!

    OdpovědětVymazat