DBLOG BY DOMINIKA

úterý 27. října 2015

POMEGRANATE

Přišel čas granátových jablek, mých milovaných. Není ale nic tak strašnýho jako dostávat ven jeho semínka. Dnes vám přínáším tip, jak ho krasně "oloupat", aniž byste si zničili oblečení a šťáva byla všude po kuchyni. :D

Stačí, když si do velké mísy natočíte studenou vodu, rozkrojíte jablko !opatrně! na půl, poté ho dále rozkrájíte na osminky, ale toz rozkrojenou částí na prkýnku (ať to nestříká). A následně každý kousek vložte do mísy s vodou a opatrně vyloupejte. Bílé nejedlé kousky vám vyplavou, ty stačí jen sebrat, semínka zcedit a Vuálá!

Znám ještě jeden způsob a i když je jednoduší (a zábavnější), dělá furt dost bordelu - rozpulíte ho, nožem ho 4x nakrojíte a zeshora do něj boucháte kladívkem na maso :D

Máte někdo nějaké jiné tipy "How to - pomegranate"?





4 komentáře :

  1. Asi před týdnem jsem řešila ten samý problém! :D "nastudovala" jsem několik videí na yt a nakonec na to sla takhle: nejprve jsem vršek odkrojila, tím se mi ukázala bílá vlákénka oddělující jednotlivé části gran.jab., podle těchto 'vlákének' jsem nožem nakrajovala šlupku v celé délce, potom už se slupka jednoduše sloupne a zbyde samotný střed, který už jde lehce vyloupat..lepší je ale oddělovat kuličky v míse, přeci jen to někdy vystříkne..ale celkově to šlo docela rychle, až jsem byla překvapená :) tak nevím jestli je to z toho popisku moc pochopitelné, takhle se to dost složitě popisuje :D
    Ale děkuji za typ, třeba příště zkusím tvou variantu a uvidime jaká bude mít v kuchyni nejmenší následky :D
    http://justbebonita.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Když jsem měla poprvé granátové jablko,tak mi z něj nic nezbylo,protože zběsilým loupáním mi z něho vytekla všechna štáva a zbyly jen slupičky :D ! Včera mi ho ale taťka koupil a já ho krájela úplně stejně jak popisuješ a to jsem si ani článek nepřečetla :D ! A bylo VÝBORNÝ :D !

    runeatandtravel.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Já tedy granátové jablko loupu, trvá to dost dlouho, ale stojí to zato. Žádná šťáva nestříká, protože semínka nenakrojím, jen nožem odloupávám slupku a semínka vypadávají sami. Pak už jen vybrat bílé kousky :)) Před asi týdnem mi přivezly rodiče z kypru dvě granátové jablka. S těmi co se prodávají u nás se nedají srovnat. Byly obrovské a barva semínek byla neobvyklá -světle lososová, barva od žluté až k růžové. Každopádně nejsladší a nejšťavnatěkší "granát" který jsem kdy jedla :))

    OdpovědětVymazat
  4. Já teda řešila taky něco takového s granátovým jablkem, a musím říct, že nejvíc se mi osvědčil uplně jednoduchý způsob, nalezeny na YT:) vždy si takhle připravím rovnou třeba 5 kusů :) napustím kastrůlek nebo větší mísu studenou vodou, granátové jablko rozkrojím napůl nebo na čtvrtiny a pod hladinou vody loupu a loupu, zrníčka vyplavou, ruce nejsou celé červené a z hladiny se pak skvěle vybírají rovnou do misky:)

    OdpovědětVymazat